POST PULSE: “Halls Of The Damned”

Debut album γι’ αυτούς τους φινλανδούς death metallers.

Πολύ τεχνικό, progressivίζον death metal, πολύ κοντά στα πρότυπα των δικών μας Vermingod ως προς την κτηνωδία, εκτελεστικές τάσεις προς τους Atheist και Coroner ως προς την πειραματική προσέγγιση και έχοντας ένα αυθεντικό πρόσωπο στο τρόπο που εκφέρουν τη μουσική τους, η οποία προσεγγίζει τόσο κλασσικές συνθετικές metal φόρμες όσο και αλλοπρόσαλλα ηχοτόπια που ανήκουν στον ξεσκισμένο Neurosis post χώρο (κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στις βουτηγμένες στη λαμαρινιά κιθάρες του Antti Karhu ο οποίος είναι απρόβλεπτος δομικά, συμπλέκοντας με μαθηματικό τρόπο τις Neurosis και prog death riffολογίες που ενσωματώνει).

Η φύση της μουσικής τους είναι δαιδαλώδης και απαιτεί πολλές ακροάσεις με εστιασμένο τον εγκέφαλό σου στη μάλλον conceptική ροή.

Οι μουσικοί που στελεχώνουν τους Post Pulse είναι καταρτισμένοι, είναι φανερό αυτό (π.χ. οι μπασογραμμές των “The Gates” και “When I Dream” αποδεικνύουν πόσο καλός μουσικός είναι ο Sam Roon ενώ ο drummer Anttoni Volimaa δεν σταματά να σφυροκοπά τις μεμβράνες) και ο “Doe” Rantanen διαθέτει ένα πολύ ισχυρό growl λαρύγγι.

Ο ήχος σηκώνει βελτίωση, είναι λιτός και απέριττος αλλά καθαρότατος και διαυγής, αλλά για πρωτόλειο δισκογραφικό εγχείρημα είναι επαρκής για τις απαιτήσεις του ύφους τους (ίσως να είναι και το ηχητικό attitude τους τέτοιο οπότε πάω πάσο) το οποίο δειγματοληπτικά θα μπορούσε να οριστεί στις Coronerικές πρακτικές του “The Gates” που προανέφερα, στο μελωδικό υπόβαθρο του “When the Snakes are Dead”, στην περιπετειώδη κλιμάκωση του “Frozen Heart”, στον ομότιτλο οδοστρωτήρα και στα απολαυστικά speedy (με αισθητική από τους Mors Principium Est) “Let it Burn” και “No More” που κλείνουν το “Halls Of The Damned”.

Ένα album που μου άφησε μια θετική προσήμανση. Συνθετικά απροσδόκητο, εκτελεστικά βιρτουοζικό, με ισχυρή προσωπικότητα. Δεν ξέρω τι εξέλιξη μπορεί να έχουν εμπορικά, η μουσική τους απευθύνεται σε συγκεκριμένους τύπους ακροατών που η σκληρότητα είναι το πρώτο τους “πιάτο” και το αντιληπτικό “ορθόδοξον” τους έχει πεθάνει εδώ και καιρό κακό. Αναμένω το γενικότερο feedback.

http://postpulsemetal.com/
https://www.facebook.com/postpulse

506

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.