DEVOURMENT: “Conceived In Sewage”

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το αμφιλεγόμενο “Unleash the Carnivore” και οι Αμερικανοί brutal death metallers, παρουσιάζουν το τέταρτο, και καλύτερο, full length τους.

Σίγουρα δε θα συμφωνήσουν μαζί μου όσοι πίνουν νερό (ή και αίμα) στην υγειά των “Molesting the Decapitated” και “Butcher the Weak”, αλλά καλώς ή κακώς, το σχήμα χρειαζόταν μια αλλαγή. Μπορεί στο “Unleash the Carnivore” να μην πέτυχε ακριβώς, αλλά στο “Conceived In Sewage” θεωρώ πως ανανεώθηκαν, πατώντας όμως ταυτόχρονα και στις αρχικές μουσικές τους βάσεις.

Αυτό που καταφέρνουν οι Devourment στο νέο τους πόνημα είναι να ακούγονται αρκούντος τεχνικοί, χωρίς να κουράζουν, φέροντας μια παραγωγή που θα ζήλευαν πολλοί στο χώρο, παρουσιάζοντας παράλληλα την πιο ώριμη (και συνάμα κάφρικη) πλευρά τους.

Ο βόθρος που ακούει στο όνομα Mike Majewski, αναμφισβήτητα το “έχει” και οι φωνητικές του χορδές σαπίζουν με μεγάλη μαεστρία τις συνθέσεις των Devourment. Οκτώ λυσσασμένα κομμάτια (συν ένα “intro” στη μέση, για ανάσα) που βαράνε στο ψαχνό και ματώνουν τα αυτιά, τις ψυχές και τις συνειδήσεις αθώων ακροατών, μη συνηθισμένων σε brutal death ακούσματα.

Όπως ανέφερα και στην αρχή, οι Devourment παρουσιάζουν τον καλύτερο δίσκο της σχεδόν 16χρονης καριέρας τους και από ότι φαίνεται θα συνεχίζουν να μας απασχολούν ευχάριστα για αρκετό καιρό ακόμα, μιας και το “πείραμα” πέτυχε και η μπάντα εξελίχθηκε. 

Μαζί με τα περσινά Cannibal Corpse, Cattle Decapitation και Dying Fetus, βάζω δίπλα και το “Conceived In Sewage”. Βόθροι of the world, unite!

453

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.