Monster Magnet, Void Droid (28/05/2017) Piraeus 117 Academy

Κακά τα ψέματα, αν θέλεις να παρτἀρεις, οι Monster Magnet είναι ειδικοί για τέτοιες περιπτώσεις.

Σε μία πολύ δυνατή συναυλιακά εβδομάδα, η προσθήκη του Wyndorf και της παρέας του, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν για το ιδανικό κλείσιμο την Κυριακή. Βέβαια, μπορεί το γεγονός ότι περνούν συχνά από την Αθήνα, όσο και ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι νέο δισκογραφικά, είχε ως αποτέλεσμα, η προσέλευση να μην είναι αυτή που θα περίμενε κανείς. Βέβαια, από την άλλη, το να έχω τη δυνατότητα να τους απολαύσω με την ησυχία μου σε ένα party κλίμα, αλλά χωρίς να ανταλλάσσουμε ρανίδες ιδρώτα με τους γύρω μου, ήταν αν μη τι άλλο απολαυστικό.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Πατρινούς heavy rockers Void Droid. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν τάξεως ημιώρου και η αργή προσέλευση του κόσμου στον χώρο δεν ευνόησε ώστε να τους παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός θεατών. Οι Droid κυκλοφόρησαν πέρυσι ένα πολύ δυνατό debut album, το “Terrestrial” (review), από το οποίο και παρουσίασαν τέσσερα κομμάτια, όντας το ίδιο δυναμικοί όσο και αν θα έπαιζαν σε ένα γεμάτο venue. Έκλεισαν το set τους με το “The Watermaker” και μας άφησαν να παραμιλάμε ότι κράτησαν το καλύτερο για το τέλος.

Void Droid setlist
Praying Mantis
Jack In The Box
Chameleon White
The Watermaker

Στην ώρα τους βρέθηκαν στη σκηνή του Academy οι Monster Magnet σε πολύ ανεβασμένη διάθεση και με μία εικόνα κόσμου αρκετά καλύτερη από αυτό που συναντήσαμε αρχικά μπαίνοντας στο χώρο. H αρχή έγινε με το “Dopes to Infinity” για να μπούμε σε ρυθμό και ακολούθησε το “Radiation Day”, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώτος μεγάλος χαλασμός ήρθε μόλις ήχησαν οι πρώτες νότες του “Powertrip”, όπου σύσσωμα τραγουδήσαμε το “I’m never gonna work another day in my life”.

Στην setlist προσετέθη και ένα νέο κομμάτι, με τίτλο “Mindfucker”, που βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια του ήχου των Monster Magnet, χωρίς ιδιαίτερους πειραματισμούς αλλά με τη συνήθη ευφορία που δημιουργούν με τη μουσική τους.

Επιστροφή στις αρχές του σχήματος έπειτα με το “Medicine” και μία ακολουθία από safe επιλογές με τα “Look to Your Orb for the Warning”, “Twin Earth”και “I Want More”, που κράτησαν τη διάθεση σε υψηλά επίπεδα.

Πριν το encore, φρόντισαν να ρίξουν τους ρυθμούς με το “Spine Of God”, για να επιστρέψουν δυναμικά με “Negasonic Teenage Warhead” και “Tractor”. Για το κλείσιμο κρατήθηκε αυτό που δε θα μπορούσε να λείπει, αφού προηγήθηκε μία φιλοσοφική ανάλυση του όρου motherfucker δια στόματος Wyndorf, ναι, φυσικά και ήταν το “Space Lord”, στο οποίο, ξανά σύσσωμο το Academy φώναξε ένα δυνατό motherfucker.

H βραδιά δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και είδαμε ό,τι περιμέναμε ακριβώς. Οι Magnet ήταν σε εξαιρετική φόρμα και διάθεση και πέτυχαν να μας κάνουν να περάσουμε καλά, με την κυριολεκτική έννοια, που γι’αυτό άλλωστε πήγαμε σε αυτό το live. Ο κόσμος τραγούδησε, χόρεψε, πήδηξε στον αέρα, όπως το ένιωθε ο καθένας, έβλεπες κίνηση και χαρούμενα πρόσωπα παντού. Κι εν τέλει, αυτό είναι που μετράει.

Monster Magnet setlist
Dopes to Infinity
Radiation Day
Powertrip
Mindfucker
Medicine
Look to Your Orb for the Warning
Twin Earth
I Want More
Dinosaur Vacuum
Spine of God
Negasonic Teenage Warhead
Tractor
Space Lord

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

640
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.