REV 16:8: “Ashlands”

Score για τη Σουηδική τριάδα! Το ντεμπούτο των blacksters Rev 16:8 είναι γεγονός και είναι δισκάρα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Οι Rev 16:8, νωρίτερα γνωστοί ως Bloodshed, αποτελούνται από τρείς μουσικούς στους οποίους υπάρχουν μέλη των Valkyrja και Decadence. Δημιουργήθηκαν το 2008 και χωρίς να προηγηθεί κάποιο demo κυκλοφορούν φέτος το ντεμπούτο τους με τον τίτλο “Ashlands”.

Παρ’ όλο που δεν προηγήθηκε κάποιο demo οι Rev 16:8 έχουν εμπειρία στις ηχογραφήσεις και η πρώτη δουλειά τους το άφησε να φανεί. Το ογκώδες black metal τους είναι αρτιότατο και με συνοχή καθ’ όλη την διάρκεια του δίσκου. Τα riffs τους θυμίζουν τους Dimmu Borgir του “Death Cult Armageddon”, πράγμα σίγουρα καλό ενώ ακόμα καλύτερες είναι οι βαθιές επιρροές τους στους Celtic Frost.

Στραβοπατήματα τύπου προχειροδουλειάς και αχρείαστης σοβαροφάνειας φυσικά δεν υπάρχουν όταν το συγκρότημα δημιουργεί την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα που θα τους χαρακτηρίσει αργότερα. Τα φωνητικά του Talon δίνουν τον ιδανικό απόκοσμο τόνο στον ήχο των Rev 16:8 όσο ο Nefastus και ο Pata κάνουν τα τελετουργικά τους.

Αυτή η μπάντα δεν δημιουργήθηκε για να μείνει στον underground ήχο. Ξεκινάει με έναν πολύ καλό και προσεγμένο δίσκο και είναι πανέτοιμη να δώσει στο όνομά της τη φήμη που του αξίζει.

391