EX DEO: “The Immortal Wars”

Οι εξ Καναδά προερχόμενες Ιταλικές λεγεώνες επανέρχονται.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι EX DEO είναι ουσιαστικά μια άλλη πλευρά των Kataklysm. Η μεγάλη διαφορά με τους τελευταίους είναι ότι, ενώ οι EX DEO έχουν επίσης σαν βάση τους το death metal, την ίδια στιγμή εμπλουτίζουν τον ήχο τους με πολλά συμφωνικά στοιχεία κάτι που οδηγεί σε ένα κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

Η θεματολογία του group είναι αποκλειστικά βασισμένη στην αρχαία Ρώμη και το επικό ύφος των δίσκων τους γιγαντώνεται τόσο από το songwriting, όσο και από την εκτεταμένη χρήση πλήκτρων όπως και τη χρησιμοποίηση πολλών απαγγελιών. Από εκεί και πέρα για τους EX DEO κάθε album είναι και καλύτερο από το προηγούμενο και το “The Immortal Wars” που αποτελεί την τρίτη δισκογραφική απόπειρα τους δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μιλάμε για δίσκο που ρουφιέται όπως είναι, ιδανικό soundtrack για τις αθάνατες μάχες που περιγράφει όπως ομολογεί και ο τίτλος του. Συνοδοιπόρος στην τελική εμπειρία τους ακούσματος το υπέροχο εξώφυλλο που κοσμεί το album.

Συνοπτικά, το όνομα των Kataklysm είναι αυτό που παρέχει όλα τα εχέγγυα για την ποιότητα του “The Immortal Wars”. Εδώ οι EX DEO καταφέρνουν να περάσουν στον ακροατή το ηρωικό πνεύμα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας καλύτερα και από Ιταλούς. Στη wantlist λοιπόν.

594