Rotting Christ (25/03/17) Piraeus 117 Academy

ΥοκότοεΘ ςηΤ ςόμσιλεγγαυΕ.

Η 25η Μαρτίου διόλου τυχαία μέρα για μια τέτοια συναυλία, στο τέλος έφερε τα πάνω κάτω. Μια ημέρα που οι καμπάνες χτυπούν και στο τελευταίο εγκαταλελειμμένο ξωκλήσι ήταν κι η μέρα που το μεγαλύτερο από όλες τις απόψεις ξενόγλωσσο ελληνικό μουσικό σχήμα, εδραιώνει ακόμα περισσότερο την πρωτοκαθεδρία του.

Έχουμε φτάσει πολύ νωρίτερα της έναρξης για να πλασαριστούμε σωστά σε ένα χώρο που θα γέμιζε ασφυκτικά. Κι επειδή είναι τέτοια η μέρα θρησκευτικής ευλάβειας οι τέσσερις άγγελοι της κολάσεως άνοιξαν το σετ με “Ze Nigmar”.

“Κατά τον δαίμονα εαυτού” κι ο Σάκης για πρώτη, αλλά όχι τελευταία, φορά δίνει την προσταγή “ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ” και ξάφνου αιμοδιψείς μαχητές χτυπιούνται στην αρένα. Το “Athanatoi Este” και το “Nemesis” πυρώνει το πάθος του κοινού που βοηθάει μελωδικά το κομμάτι και δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη στους Rotting.

Είχε όμως, έρθει η ώρα του εξαγνισμού και κατά τη διάρκεια του “Ἐλθὲ Κύριε”, ο Σάκης σκοτώνει κάποιον αόρατο όφη με την κιθάρα του, ενώ στη συνέχεια προσεύχεται με το “Άπαγε Σατανά” (αν δεν ήταν οι Rotting Christ θα είχα ξεχάσει τα πατέρημα).

Η ανακοίνωση πως γυρνούν πίσω, στην αρχή βάζει φωτιά και στα τελευταία μπατζάκια που είχαν μείνει ακέραια με ένα καταιγισμό από “Sign of evil existence”, “Transform All Suffering to Plague”, “Exiled Archangels” και “Forest of N’Gai”, με το σήμα κατατεθέν, στριγγλιά κιθάρας να μας πηγαίνει 25 χρόνια πίσω. Φυσικά, σε αυτήν την ιστορική αναδρομή δεν έλειψε και το “Societas Satanas” των Thou Art Lord.

Στα καπάκια πηδάμε στο “Dead Poem” για τα “Sorrowful Farewell” και “Among Two Storms” που έκαναν εμένα προσωπικά να κλείσω τη φωνή μου. “After Dark I Feel” για να μη μείνει κανένα album παραπονεμένο κι αμέσως μια τσιγγάνικη κατάρα. “Cine lubeste si lasa” και μια ανατριχίλα μας διαπερνά και γιγαντώνεται στη διασκευή του “Lucifer Over London” των Current 93.

“Fgmenth thy gift” και με κάθε ευκαιρία μας ευχαριστούν που γεμίσαμε κι αυτόν το χώρο. “Χάος Γένετο”, “King of a Stellar War” και “Archon”… Κάπου εκεί έχασα τον αρθρογραφικό έλεγχό μου κι έστειλα στο έρεβος την κάθε αντικειμενικότητα, αφού κάθε φορά που τους παρακολουθώ ζωντανά νιώθω σαν οπαδός που η ομάδα του κέρδισε ευρωπαϊκό κύπελλο, σαν πατέρας που ο γιος του πέρασε στο πανεπιστήμιο.

“In Yumen-Xibalba”, “Grandis Spiritus Diavolos”, “666” και με τη μελωδία του “Non Serviam” ο Σάκης καλεί κόσμο στη σκηνή που δίνει το δικό του show κάνοντας ουσιαστικά το κομμάτι instrumental.

Ο ήχος; Διαμάντι. Τα φώτα; Εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Όρεξη; Στα ύψη! Κόσμος; Σε ποικιλία. Διάρκεια; Δυόμιση ώρες! Την επόμενη μέρα; ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΛΑΝΙΑ!

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

Setlist
Ze Nigmar
Kata ton Demona Eautou
Athanati Este
Nemecic
Elthe Kyrie
Apage Satana
The Sign of Evil Existence
Transform All Suffering Into Plagues
Exiled Archangels
The Forest of N’Gai
Societas Satanas (Thou Art Lord cover)
Demonon Vrosis
Sorrowful Farewell
Among Two Storms
After Dark I Feel
Cine iubeşte şi lasă
Lucifer Over London (Current 93 cover)
Phobos’ Synagogue
Gloria de Domino Inferni
The Nereid of Esgalduin
Fgmenth, Thy Gift
Chaos Geneto (The Sign of Prime Creation)
Enuma Elish
King of a Stellar War
Archon
In Yumen-Xibalba
Grandis Spiritus Diavolos
Noctis Era
Encore:
666
Non Serviam

444

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.