Deaf Radio, Devamp Javu (18/02/2017) Six Dogs

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω στο Six Dogs και παθαίνω vertigo. Βλέπω την γνωστή σε μένα πόρτα κλειστή και κόσμο απέξω να περιμένει.

Αφού πέρασε το πρώτο σοκ (ήρθα σε σωστό μέρος, σωστή μέρα κτλ), ανακαλύπτω πως το μαγαζί έχει κάνει ανακαίνιση και πλέον χρησιμοποιείται σαν είσοδος η αριστερή θύρα.
Βρήκα φίλους, ήπια φτηνή περιπτερική μπίρα και μόλις ακούστηκαν οι πρώτες κιθαριστικές γρατζουνιές, εισήλθα στο χώρο, βρίσκοντας τόν επιεικώς γεμάτο.

Στη σκηνή ένα συγκρότημα, που μέχρι το δελτίο τύπου δεν είχα ακουστά, με όνομα Devamp Javu. Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά η μουσική τους και η ενεργητική παρουσία του frontman τους με κερδίζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ήχος ψυχεδελικός, σαν τους Bazooka σε ενέργεια, έχοντας κι αυτοί ελληνικό στίχο (για κάποιον περίεργο λόγο θυμήθηκα τους Xaxakes) κι έναν τόνο (ούτε το ψάρι, ούτε σε βάρος) ινδικής κουλτούρας σε ρυθμό. Με λίγο παραπάνω από μισή ώρα μουσικής, το καλοδεμένο σχήμα έφυγε καταχειροκροτούμενο. Ονομαστικά θα ταίριαζαν δίπλα στους Kooba Tercu.

Σειρά είχαν οι οικοδεσπότες Deaf Radio που με ενθουσίασαν με το ντεμπούτο τους, “Alarm” και περίμενα διακαώς να ακούσω τα κομμάτια τους και ζωντανά. Αφού λοιπόν, αράδιασαν τα εφέ τους στο έδαφος, ξεκίνησαν με φόρα και μας παρουσίασαν την πρώτη τους δουλειά, με πάθος και ένταση.

Τα τραγούδια τους ακούγονται πιο συναρπαστικά και πιο ογκώδη σε φυσικό χώρο. Οι παρευρισκόμενοι, που ομολογώ ήταν πολύ περισσότεροι από όσους περίμενα να δω, ήξεραν ήδη κάποιους στίχους, όπερ σημαίνει ότι οι Deaf Radio έχουν ήδη κορμό οπαδών.

Έπαιξαν όλο το album αυτούσιο, όπως είναι φυσικό σε ένα live release, και μας καληνύχτισαν με μια νέα σύνθεση.

Βέβαια, ο ήχος καταπινόταν λίγο από το χώρο στην αρχή, αλλά ευτυχώς για όλους μας έφτιαξε σχετικά σύντομα. Λιγομίλητοι κι αφού ξεπέρασαν το πρώτο άγχος, λύθηκαν και έδειξαν το πόσο πολύ έχουν δουλέψει για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα, θα ήθελα να τους δω ξανά σε ένα λιγότερο κλειστοφοβικό περιβάλλον, και αφού ο κόσμος ανταποκρίνεται, γιατί να μην δοκιμάσουν!

Αν κι η φάση ξεκίνησε στις 10, είχαν όλα τελειώσει πριν τις 12!

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.