GHOST IRIS: “Blind World”

Ένα πολύ καλό album κυκλοφορούν αυτές τις μέρες οι δανοί Ghost Iris, δυο χρόνια μετά το debut τους “Anecdotes Of Science & Soul” το οποίο απέσπασε την προσοχή πολλών φίλων του υπερτεχνικού / djent metal.

Η κατεύθυνση των δανών δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Η μπάντα εξακολουθεί να παράγει σχιζοφρενικό, υπερβιρτουοζικό metal στα χνάρια των Messuggah, των Animals As Leaders και λοιπών ελιτιστικών του κυκλώματος. Βέβαια η μπάντα δεν πέφτει στην παγίδα να επαναλαμβάνει φλύαρο κοπάνημα καθώς ενσωματώνει μερικά πολύ όμορφα μελωδικά θέματα ενώ και η nu metal αισθητική των ρεφρέν (με εξαιρετικά καθαρά φωνητικά) προσθέτει πολλούς πόντους στη συνολική παρουσίαση των ιδεών.

Ακατάληπτο rhythm section σε άρρητους χρόνους όλων των tempo και πολύ καλά growls, είναι τα στοιχεία που δομούν το “Blind World” και σίγουρα δεν είναι δουλειά για περιστασιακές ακροάσεις, το υλικό των Ghost Iris χρήζει μελέτης για να μπορεί να αφομοιωθεί πλήρως.

Μου άρεσαν πολλές στιγμές στο “Blind World” και αν είσαι ακροατής τους εκλεπτυσμένου, “σαλονάτου” ξυλοφορτώματος θα συμπαθήσεις κομμάτια όπως τα “Save Yourself”, “Detached” και “After The Sun Sets”, ενώ συνθέσεις σαν τα “The Flower Of Life” και “Pinnacle” δείχνουν μια πιο μελωδική πλευρά η οποία μπορεί να συγκινήσει και ακροατές άλλου φάσματος.

Τελικώς αρκετά καλός δίσκος από τους Ghost Iris. Απευθύνεται σε αυτούς που τους συγκινεί η δυσκολία στη μουσική αν και δεδομένης της ιδιαίτερης μελωδικής αισθητικής τους ίσως και να αποσπάσουν την προσοχή πολλών που δεν τους ενδιαφέρει το τεχνικό επίπεδο αυτής της δουλειάς (το οποίο είναι πανύψηλο αν εξετασθεί αυτόνομα, είναι φανερά παιχταράδες όλοι τους). Τις αυτιές τους τις αξίζουν και θα βρίσκονται υπό προσωπική παρακολούθηση. Ακούς και κρίνεις.

524

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.