PAUL YOUNG: “Chronicles”

Το τελευταίο καιρό, και ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος, θα ήθελα να μπω μέσα σ’ ένα super cabrio αμάξι, να βρω ένα προορισμό κάπου στο πουθενά και να χαθώ οδηγώντας! Και πατώντας το play στο κασετόφωνο…(!) εννοούσα στο cd player, να έπαιζε το “Chronicles” του Paul Young και ο άνεμος να έπαιρνε τα μαλλιά και τα προβλήματα μου μακριά…!

Καλά ξενερώστε τώρα, γιατί με τη τιμή της βενζίνης, ούτε στο Κιάτο δε θα φτάνατε, οπότε απολαύστε τη δουλειά αυτή σε κάνα σπίτι, “ψήνοντας” κανένα γκομενάκι ή αράζοντας, στο πολύ χαλαρά όμως, πίνοντας και καπνίζοντας!

Το “Chronicles” θα εκτιμηθεί και θα ακουστεί, από πιο “light” ακροατές αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο αποπλάνησης από κάθε είδους ροκά/ μεταλά και μη ντρέπεστε ή το παίζετε δύσκολοι, γιατί το έχω δει το έργο με άγριους blackmetalers, να φοράνε μπροστά στο αίσθημα γαλανά πουκαμισάκια, κοινός δε θα είστε οι πρώτοι και διότι, αν και ο Paul Young δε προσφέρει κάτι “σκληρό”, το album είναι αξιοπρεπέστατο!

Αν και δεν μου είναι γνωστός από παλιά, γιατί κινείται μουσικά σε πιο απαλά μονοπάτια, έχει αρκετές δεκαετίες στη πλάτη του και έχει συνεργαστεί με αρκετές μπάντες όπως οι “Mike and the Mechanics” και έχει φτιάξει αρκετές δικές του, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Τώρα μιλώντας λίγο ακόμη για τη νέα του δουλειά, θα έλεγα πως αφήνει θετικές εντυπώσεις και με τα δώδεκα κομμάτια του cd θυμίζοντας μου καλλιτέχνες όπως ο Bryan Adams, Michael Bolton, Genesis, κάνοντας και ένα ντουέτο με τον Paul Carack στο “Grace of God”! Οι πρώτες κόπιες μάλιστα, έχουν bonus ένα ακόμη τραγούδι σε ζωντανή ηχογράφηση με τους “Mike and the Mechanics”. Συμπέρασμα λοιπόν πως, όπου τύχει να το πάρει το μάτι σας, ακουστέ το χωρίς ντροπές και ενδοιασμούς! Πρόκειται πράγματι για αξιοπρεπή δουλειά!

423