DARKEST HOUR: “The Human Romance”

Οι Αμερικανοί με το έβδομο αυτό album, δείχνουν ώριμοι να αντέξουν κάθε δυσκολία τούτης της σκοτεινής εποχής, γιατί αν και όπως οι ίδιοι διαμηνύουν περνάνε μια δύσκολη φάση της ζωής τους, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια που περνάνε με πικρία καθότι η επιτυχία και αναγνώριση φαίνεται το πιο μακρινό όνειρο, υπαρκτό σε ένα άλλο μακρινό γαλαξία (μεγάλε join the club!), είναι εδώ παρόντες και ζωντανοί να παλέψουν μέχρι τέλους!

Αλήθεια το “The Human Romance”, αν και στο πρώτο άκουσμα δε μου γέμισε… τα αυτιά, μετά με έκανε να μετανιώσω για τη πρώιμη διάγνωση μου! Μεστό Αμερικάνικο hardcore metal, με αρκετή δόση Σουηδίας, θυμίζοντας αρκετά In Flames στις καλύτερες στιγμές τους! Κυκλοφορία, που θα ικανοποιήσει όλους σχεδόν τους ακροατές του είδους, αφού είναι αρκετά thrashy, hardcore, metal, αλλά και με μια κρυφή δόση punk!

Με το ξεκίνημα υπάρχει μια instrumental εισαγωγή, προετοιμάζοντας μας για αρκετές μελωδικές στιγμές στο δίσκο, όπως το εξαιρετικό “Love is a Weapon” ή το σχεδόν 9λεπτο (!) Terra Solaris”, χωρίς εννοείται να λείπουν τα γκάζια, με προσωπική επιλογή ως pick του δίσκου το Severed into Separates”, κομμάτι “με το δάχτυλο στο repeat”!! Χαλαρά το δισκάκι αυτό θα δικαιώσει τη μπάντα, η οποία ψάχνει μια θέση στο metal στερέωμα γιατί πραγματικά σε ορισμένες στιγμές είναι τόσο δυνατό, που προκαλεί ωστικό κύμα και ξεσηκώνει τους πάντες, κάτι που έγινε και στο επί Αθηναϊκού εδάφους live τους, λίγο καιρό πριν! Είναι κοντά ο καιρός που καινούριοι ήρωες θα πάρουν τη σκυτάλη του metal και υποπτεύομαι ότι οι Darkest Hour, θα είναι ένας από αυτούς!

440