SYSTEM OF A DOWN: Νέος δίσκος μέσα στο 2017;

Νιώθοντας την πίεση ότι έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία της μπάντας, ο drummer John Dolmayan αποκαλύπτει ότι επιστρέφουν δυναμικά με νέο album.

“Μετά από δουλειά έξι μηνών ετοιμάσαμε περίπου 15 τραγούδια τα οποία θεωρώ ότι αξίζουν να κυκλοφορήσουν. Θέλω όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε εγρήγορση και ευδιάθετοι, και αυτό είναι που προσπαθούμε να καταφέρουμε στην παρούσα φάση. Παρ’όλα αυτά παράλληλα αισθανόμαστε μια τεράστια πίεση, διότι μέχρι την παρουσίαση του δίσκου θα έχουν περάσει 12 χρόνια από το “Hypnotize””, δηλώνει ο Dolmayan.

“Οι μουσικές μας δεξιότητες είναι καλύτερες από ποτέ και προσπαθούμε καινούρια πράγματα. Δεν σκοπεύουμε να παράγουμε το “Toxicity Part II” απλά και μόνο επειδή είναι ο αγαπημένος δίσκος των οπαδών μας. Αντιθέτως, θα προσελκύσουμε νέα γενιά θαυμαστών, ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν επαναπαυόμαστε σε αυτά που έχουμε ως τώρα δημιουργήσει. Δεν πρόκειται να βάλω το όνομά μου σε ένα album για το οποίο δεν είμαι 100% περήφανος. Πιστέψτε με υπάρχει μεγάλος ντόρος πάνω σε αυτό το θέμα». 
Και συμπληρώνει: «Οι οπαδοί λένε πολλά πράγματα, κατανοούμε την αγανάκτησή τους και το γεγονός ότι κατά βάση πηγάζει από την αγάπη τους για το συγκρότημα. Πλέον η πραγματικότητα είναι μια, ότι οι System Of A Down ετοιμάζουν νέα δουλειά απλά δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμη”.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν και όσοι πιστοί προσέλθετε σε μια από τις live εμφανίσεις τους που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2017: 

Jun 01: Zurich Hallenstadion, Switzerland 
Jun 02: Nurnberg Rock Im Park, Germany 
Jun 04: Mendig Rock Am Ring, Germany 
Jun 07: Nancy Open Air Zenith, France 
Jun 09: Download Festival, UK 
Jun 10: Paris Download Festival, France 
Jun 12: Prague O2 Arena, Czech Republic 
Jun 13: Berlin Wuhlheide, Germany 
Jun 14: Hamburg Barclaycard Arena, Germany 
Jun 16: Nickelsdorf Nova Rock, Austria 
Jun 17: Lodz Impact Festival, Poland 
Jun 20: Nimes Festival, France 
Jun 23: Madrid Download Festival, Spain 
Jun 30: Arras Main Square Festival, France 
Jul 02: Arras Main Square Festival, France

207