LORDI: “To Beast or Not To Beast”

Τους θυμάστε τους Φιλανδούς LORDI, ή αλλιώς τα “τέρατα”, όπως τους αποκαλούσε ο διεθνής τύπος, που είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision στην Αθήνα το 2006;

Αν ναι, τότε έφτασε η ώρα που η μπάντα κυκλοφορεί το έκτο της πόνημα με τίτλο “To Beast Or Not To Beast”

Το 2012 ήταν σημαδιακό έτος για τα συμπαθέστατα “τέρατα’”, αφού από τη μία έκλεισαν είκοσι χρόνια ζωής ως συγκρότημα, και δέκα από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, ενώ από την άλλη το 2012 έφυγε από την ζωή ο drummer τους (R.I.P.).

Έτσι λοιπόν οι Lordi μέσα στην χρονιά που μας πέρασε βγήκαν σε περιοδεία, άλλαξαν τον πληκτρά τους και κατέληξαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με παραγωγό τον “μεγάλο”, Michael Wagener για τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ.  Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως είμαι fan της μπάντας αλλά έχω τσεκάρει σχεδόν όλες τις κυκλοφορίες τους και έχω ανακαλύψει κάποιες αρκετά καλές στιγμές από κάθε τους προσπάθεια. Αλλά αρκετά με το “χθές”, ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας προσφέρει η νέα τους δουλειά. 

Η πρώτη μου εντύπωση είναι πως οι Lordi ακούγονται πιο heavy και brutal, από ποτέ (αναφέρομαι στα φωνητικά)! Το εναρκτήριο κομμάτι με τίτλο “We’re Not Bad For The Kids (We’re Worst)” μας δείχνει πως οι τύποι δεν αστειεύονται και μας προσφέρουν έναν heavy rock ‘n’ roll ύμνο με τον Mr. Lordi να τα δίνει όλα! Το “I Luv Ugly” συνεχίζει με τους ίδιους ανεβαστικούς  ρυθμούς με το ρεφραίν να θυμίζει μέρες Αθήνας. Το “Τhe Riff” είναι ποτισμένο με αρκετή δόση από Ramstein και καθρεφτίζει με τον καλύτερο τρόπο τους Lordi του σήμερα! Στο “I’m The Best” ακούγονται ακόμη πιο heavy και στο “Happy New Fear” έχουν προσθέσει αρκετά νέα μοντέρνα στοιχεία αλλά τα λανσάρουν με το γνωστό τους in-your-face τρόπο. 

Κλείνοντας την δισκοκριτική μου πρέπει να πω πως απόλαυσα κάθε στιγμή του άλμπουμ! Οι τύποι έχουν καταφέρει να συνδέσουν το χθές  με το σήμερα, το κλασσικό heavy metal με τον μοντέρνο ήχο, το θεατρικό στοιχείο με την μελωδία και τελικά να μας προσφέρουν έναν σφιχτοδεμένο album που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο!

520