TWINSPIRITS: “Legacy”

Ακούγοντας το “Legacy”, αισθάνθηκα θλίψη αλλά και χαρά για τα περασμένα προ δεκαετίας (και βάλε) power και progressive μεγαλεία!

Πράγματι οι Ιταλοί με το τρίτο τους album, με έκαναν να θυμηθώ πως η ιστορία είναι ένας κύκλος, γιατί ακόμη και τώρα που το αλώβητο μουσικό φρούριο που λέγεται heavy metal, υπέκυψε στις μόδες, η καλή μουσική δεν έπαψε να υπάρχει! Άντε να εξηγήσεις σε ένα πιο νέο παιδί που λατρεύει το nu-metal και τους νέους πειραματικούς ήχους των καινούριων συνήθως συγκροτημάτων, πως καλή metal μουσική θα ακούσεις στους Stormwitch, Tokyo Blade, Mangum, Rough Silk κ.τ.λ. Είναι σαν να εξηγείς σε έναν από εμάς τις δυσκολίες της κατοχής και του πολέμου!

Όμως ονειροπόλοι μουσικοί υπάρχουν ακόμη και οι Twinspirits, είναι τέτοιοι καλλιτέχνες, καταφέρνοντας να σπάσουν τα 11 κομμάτια του δίσκου σε δυο ενότητες, χωρίζοντας πραγματικά το πνεύμα και την αισθητική στη μέση! Το παλάτζο ανάμεσα στο progressive/ power και τη λυρική θεατρικότητα υπάρχει καθόλη τη διάρκεια, αν και στη δεύτερη ενότητα πολύ λεπτά, ξεκινά ένα μισάωρο concept με την εισαγωγή “The Endless Sleep”, ολοκληρώνοντας το, μετά από τέσσερα τραγούδια!

Ο τραγουδιστής Goran Nystrom δίνει ζωή στα κομμάτια εκπληκτικά και όλο το πόνημα θα σας θυμίσει μπάντες όπως, Kamelot, Avantasia, Avalon, Axel Rudi Pell, με αποκορύφωμα τη κομματάρα, “Over and Over Again” η οποία με έκανε να πατήσω το repeat αρκετές φορές!

Αυτή η κυκλοφορία των Ιταλών Twinspirits, μπάντας με ύπαρξη μόλις από το 2004. με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα και πραγματικά με έσπρωξε σε άλλη εποχή και διάσταση! Τσέκαρε τε τους, οπωσδήποτε!

Tracklist:
Senseless
Pay for Their Art
Blind Soul
Slave to this World
Don’t Kill Your Dreams
Over and Over Again
The Endless Sleep
The Endless Sleep: What Am I Supposed To Do
The Endless Sleep: Legacy
The Endless Sleep: I’m Leaving This World
The Endless Sleep: Tell me the Truth

395