WIZARD: “…Of Wariwulfs and Bluotvarwes”

Βάλτε στο μεταλλικό μίξερ αίμα βαμπίρ, νύχια λυκανθρώπου, κατάρες από μάγισσες, μεστές κιθάρες , χορωδιακά ρεφρέν, δυνατά guitar solos και έχετε τη μυστική συνταγή για να βγει ένας δίσκος όπως το “…Of Wariwulfs and Bluotvarwes”.

Οι γερμαναράδες Wizard επιστρέφουν με το ένατο album της καριέρας τους που μπορεί να μην είναι το επόμενο αριστούργημα που θα ακούσετε, αλλά στέκεται αξιοπρεπέστατα στην speed, power-true metal σκηνή του σήμερα. Έχουν αποβάλει αρκετά στοιχεία στη μουσική τους που τους έκαναν απλή κόπια των Manowar και δείχνουν ότι το διασκέδασαν αρκετά στις ηχογραφήσεις του  album.  Έτσι ακούγονται ιδιαίτερα φρέσκοι, με τρομερό δέσιμο μεταξύ τους, αρκετό ώστε να σε πωρώσουν σε ορισμένα τραγούδια τους.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα πορωτικά “Wariwulf” και  MessengerofDeath ,το TasteofFear με το υπέροχο χορωδιακό ρεφρέν του που θα σας θυμίσει κάτι από “Tunes of War” και Grave Digger, αλλά και τα πιο μελωδικά FairMaidenMine και Hagr. Η παραγωγή και το mastering του album έγιναν πολύ επαγγελματικά και βοηθούν τη συνταγή που αναφέραμε παραπάνω,  να αναδείξει  τα σκοτεινά και δυνατά αρώματα της.

Συνοψίζοντας, οι λάτρεις των Grave Digger, Iced Earth, Primal Fear αλλά και των Manowar, Virgin Steele σίγουρα θα βρείτε κάτι καλό σε αυτό το τίμιο album που δε θα μείνει στην ιστορία, αλλά θα σας κάνει να περάσετε όμορφα ακούγοντας το αδιαφορώντας για κλισέ ήχους και περπατημένους δρόμους που σε άλλες δισκογραφικές δουλείες ξινίζουν και αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Είπαμε! Η συνταγή είναι μυστική και πολύ επιτυχημένη!

Δημήτρης Χατζάρας

Crystal Tears - Generation X

versusheaven

randomwalk offsite

429