DARKWATER: “Where Stories End”

Σύγχρονο, εμπνευσμένο heavy metal με πολλά και έξυπνα δο­μη­μέ­να melodic progressive στοι­χεία μας παρουσιάζουν οι Darkwater από τη Σουηδία. Αρκετά πομπώδεις ε­νορ­χη­στρώ­σεις με εκπληκτικά φω­νη­τι­κά από τον Henrik Bath, εμπλουτισμένες με επικές με­λω­δίες οι οποίες αναδεικνύουν το συνθετικό τα­λέ­ντο της μπάντας.

Το  “Where Stories End” είναι το δεύτερο album της μπάντας, σε παραγωγή και μίξη των Fredrik Nordström και Henrik Udd (In Flames, Hammerfall, Dimmu Borgir) οι οποίοι βοηθούν σημαντικά το group ώστε να ακουστεί επιβλητικό, δυναμικό και πάνω από όλα άριστο σε εκτελεστικό και συνθετικό επίπεδο. Η κιθαριστική καταιγίδα του  Markus Sigfridsson ταιριάζει πολύ επιτυχημένα σε πολλά σημεία του δίσκου με τα πλήκτρα του Magnus Holmberg και σε συνδυασμό με το “επιστημονικό”  δέσιμο των Simon Andersson στο μπάσο και Tobias Enbert στα drums οδηγούν τον ακροατή σε ένα συναρπαστικό melodic prog metal ταξίδι.

Όσοι λοιπόν γουστάρετε συγκροτήματα όπως οι Shadow Gallery , Symphony X, Dream Theater και Evergrey νομίζω ότι οι Darkwater θα είναι η καλύτερη ανακάλυψη σας για τα επόμενα χρόνια, αρκεί και οι Σουηδοί να επενδύσουν στους εαυτούς τους με πίστη και αφοσίωση.

385