SEVEN THORNS: “Return To The Past”

Μετά την δυναμική παρουσία που είχε το power metal μέσα στο 2010 και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος ύστερα από αρκετά χρόνια για το συγκεκριμένο ιδίωμα, νέες μπάντες αρχίζουν να τολμούν και να πιστεύουν στις δυνατότητες τους.

Μια από αυτές είναι οι Seven Thorns από τη Δανία, που στην χώρα τους είναι ήδη αρκετά δημοφιλείς και αγαπητοί, με τρανή απόδειξη αυτής της σχέσης με τον κόσμο να είναι μια νίκη τους στο 4ο ανεπίσημο φεστιβάλ metal τραγουδιού της Δανίας, με ένα παλιότερο single τους το 2006. Τι έχουν να μας παρουσιάσουν οι Seven Thorns σήμερα όμως; Λοιπόν, με το full length τους Return To The Pastέχουμε μια πανδαισία από πιασάρικες μελωδίες, κάτι που οφείλεται στις επιρροές τους, οι οποίες είναι από Helloween, Freedom Call, Gamma Ray και γενικότερα από το γερμανικό power metal. Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για  να σταθεί μια power metal μπάντα στις μέρες μας; Ας συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά…
Δύο λόγοι για να ακούσω το album:
1. Ακούγεται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος.
2. Το κιθαριστικό δίδυμο παίζει παπάδες, επηρεασμένοι από την κλασσική μουσική, θυμίζοντας έντονα τον Yngwie J. Malmsteen και τους Rhapsody Of Fire.
Και δύο λόγοι για να το προσπεράσω:
1. Δυστυχώς παρόλο τις σουπερ κιθάρες που είναι διάσπαρτες σε όλο το δίσκο, καμία σύνθεση δεν μου καρφώθηκε στο μυαλό γιατί χάνουν στο σύνολο, και το να μην υπάρχουν τέτοια τραγούδια σε power metal κυκλοφορία είναι πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
2. Ένας ακόμη αρνητικός λόγος, που με κάνει να προσπεράσω το Return To The Past είναι ο τραγουδιστής, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν μπορεί  να κοντραριστεί με τα λαρύγγια που πρωταγωνιστούν στο power metal σήμερα.

Η απόφαση δική σας…

Δημήτρης Άγας

449