SONS OF OTIS

To 2012 το album τους “Seismic” είχε ανοίξει μια πύλη σε μια νέα μουσική διάσταση του εγκεφάλου μου (review) και ονειρευόμουν τη στιγμή που θα έχω την ευκαιρία να τους απολαύσω ιδίοις όμασι. Οι Sons of Otis από το 1992 γεμίζουν τους εφιάλτες μας με αστρική σκόνη και ήρθε η ώρα να διακτινιστούν κοντά μας τη 17η Σεπτεμβρίου για το Smoke The Fuzz Fest (δελτίο τύπου). O Δημήτρης Μαρσέλος έστειλε σήμα στο μακρινό διάστημα και έλαβε απάντηση από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή τους Ken Baluke.

-Καλησπέρα από την ανατολική άκρη της Ευρώπης! Ανυπομονούμε για νέο υλικό 4 χρόνια μετά το φοβερό “Seismic”. Έχετε καλά νέα να μοιραστείτε μαζί μας από το στουντιακό μέτωπο;
Γαμώτο! Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια; Δουλεύουμε νεα κομμάτια τώρα και έχουμε ήδη 4-5 έτοιμα. Έρχεται, αλλά θα πάρει χρόνο. Θα παίξουμε όμως κάποια καινούργια για εσάς στο Smoke the Fuzz Fest.

-Η εμφάνιση σας στο Smoke the Fuzz θα είναι μια ανακούφιση για τους μουσικά εθισμένους. Πώς αισθάνεστε για την πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα; Τι περιμένετε να βρείτε εδώ;
Είναι τιμή μας να παίξουμε στο Smoke the Fuzz Fest. Είναι όντως η πρώτη μας επίσκεψη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Δεν έχουμε τι να πούμε. Θα γίνει σκοτωμός.

-Στοιχειώνετε τα μυαλά μας με σπουδαίες βαριές ψυχεδελικές μελωδίες για καιρό τώρα και το όνομα σας έχει γίνει cult. Πώς το εμπνευστήκατε; Η αναζήτηση φέρει σαν αποτέλεσμα τον Otis και ανελκυστήρες…
Το όνομα μας είναι εμπνευσμένο από την ταινία “Henry: Portrait of a Serial Killer:. Ο Henry έχει έναν μοχθηρό συνεργάτη και το όνομά του είναι OTIS. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία, συν του ότι θεώρησα πως το OTIS είναι φοβερό όνομα για μια heavy μπάντα. Αργότερα απλά προσθέσαμε το “Sons of” στον τίτλο, όμως αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.

-Η μουσική σας ηχεί σαν να μπαίνεις σε μαύρη τρύπα. Πιστεύεις στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής;
Έχω δει κάποια ανεξήγητα πράγματα στον ουρανό. Συν των όσων έχουν δει ή ζήσει άλλοι πολλοί. Δεν μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση!

-Από πού αντλείς έμπνευση για τους στίχους σου;
Οι στίχοι έρχονται από εμπειρίες ζωής, καλές και κακές. Αρκετές φορές βγάζω στίχους αυθόρμητα στα live. Αν με δεις να γελάω ενώ τραγουδώ, σημαίνει πως επινόησα κάτι αστείο. Το κρατάει φρέσκο!

-Θα μπορούσες να περιγράψεις την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας σας; Χρησιμοποιείτε οπτικά εφέ;
Είναι σίγουρα ένα ταξίδι. Χρησιμοποιούμε πολλή ομίχλη, χαμηλό πορφυρό φωτισμό και liquid light show. Πολύ ατμοσφαιρικό όντως!

-Θα χρειαστούμε ωτασπίδες ή η “ζημιά” θα είναι η όλη πλάκα;
Είμαστε δυνατοί, αλλά είναι άλλου είδους η ένταση. Τη νιώθεις περισσότερο ψυχικά. Όχι οι εκκωφαντικές μέσαιες συχνότητες που βλάπτουν τα αυτιά σου. Χαμηλά, αργά και heavy.

-Θα ήθελα να αφιερώσεις κάποιους στίχους στο Smoke the Fuzz fest.
Θα πρέπει να περιμένεις και να δεις. Σίγουρα κάτι θα έχω να πώ! Ειρήνη!

140

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.