SONS OF OTIS: “Seismic”

Η αλήθεια είναι ότι ο Καναδάς δεν είναι μέσα στις πρώτες επιλογές, αν ρωτηθείς σε τηλεπαιχνίδι, ποια από τις παρακάτω είναι ροκομάνα χώρα, αλλά κατά καιρούς βγάζει συγκροτήματα που είναι καλά και καινοτόμα. Ας θυμηθούμε τους Rush, τους Voivod και στην προκειμένη περίπτωση, τους Sons of Otis.

Oι Καναδοί Space Doom/Sludgers (αν μου επιτρέπεται και μένα να κάνω ταμπελοποιήσεις) φτιάξανε ένα διαστημόπλοιο με περιτύλιγμα από υλικό Hawkwind, με σασί αργού μαγματώδες μετάλλου Sleep και αδιαπέραστου σιδήρου Crowbar για να σιγουρευτεί ο επιβάτης ότι κανένας μανιασμένος αστεροειδής δεν θα καταφέρει να το βγάλει από την ονειρική του πορεία.

Το “Seismic” είναι το ένατο διαγαλαξιακό τους ταξίδι, και τρίτο υπό την αιγίδα της Small Stone (έχω τεράστια αγάπη σε αυτή την εταιρία) και είναι βαρύ, ασήκωτο αλλά όχι τόσο όσο να αψηφά την έλλειψη βαρύτητας των διαστημικών ήχων που το διαπερνούν.

Εφτά ύμνοι στις μαύρες τρύπες του σύμπαντος μας, που σε βάζουν εύκολα σε mode μαστούρας, οπότε λόγω του ότι μετά από την αυτήκοη “κατανάλωση” ψυχοτρόπων μουσικών συχνοτήτων, θα σε πιάσει ακατάσχετη λιγούρα, έχε στην κωλότσεπη της ειδικής σου στολής φακελάκια στερεάς τροφής.

Όσο για εσένα που δεν είσαι γνωστός με φυσιογνωμίες σαν τους Sons of Otis, μπορείς να ξεκινήσεις από το “Seismic” ένα ταξίδι  στο παρελθόν που θα σου μείνει αξέχαστο. Μέσα από τις εκπληκτικές στιγμές που θα σου χαρίζουν οι Καναδοί, μπορείς να ανακαλύψεις και άλλα διαμάντια του χώρου, όπως οι Electric Wizard!

Attention, s’il vous plaît, controllez les billettes!

Συμβουλή: Ψάξε βιντεάκια live, και προσέξτε τις γκριμάτσες του τυμπανιστή, Ryan Aubin!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.