LAST AUTUMN’S DREAM: “Yes”

Οι Last Autumn’s Dream είναι μία απο τις αγαπημένες μου μπάντες. Το πρώτο τους album ήταν, και παραμένει, κλασσικό για τον χώρο του melodic hard rock. Αν και δημιουργήθηκαν το 2004, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν επτά υπέροχους και ποιοτικούς δίσκους.

Η μουσική τους είναι απλή, με ωραίες ενορχηστρώσεις και πιασάρικα τραγούδια! Ο Mikael Erlandsson έχει καταπληκτική φωνή και δικαίως θεωρείται απο τους κορυφαίους frontmen στον χώρο. Μετά τον τραγικό χαμό του κορυφαίου μπασίστα Marcel Jacob, το συγκρότημα στάθηκε στα πόδια του και συνέχισε την αποστολή του. Και ποιά είναι η αυτή του; Να συνεχίζει να κυκλοφορεί εξαιρετικές δουλειές!!

Το “YES” λοιπόν είναι το καινούριο πόνημα των Last Autumn’s Dream. Το τραγούδι το οποίο ανοίγει το album είναι το “I’ve Fallen Into You”. Μια πραγματικά πολύ ωραία σύνθεση. Μελωδικό με φανταστική κιθαριστική δουλειά και ένα reffrain που σου κολλάει στο μυαλό από το πρώτο άκουσμα του! Το “The Sound Of A Heartbreak” είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο ντεμπούτο του συγκροτήματος. Το “Another Night” είναι και αυτό ένα μελωδικό τραγούδι με την υπογραφή της φανταστικής ερμηνείας του Mikael Erlandsson!!  Τα “To Be With You” και “Michelle Don’t Live Here No More” είναι δύο πραγματικά υπέροχες συνθέσεις από μια μπάντα που ξέρει να γράφει καλά τραγούδια. Η κορυφαία όμως στιγμή του δίσκου είναι το “Kissin’ Goodbye My Tears”. Από τις πρώτες νότες του καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα ξεσηκωτικό μελωδικό διαμάντι!! Πολύ καλή είναι και η διασκευή στο κλασσικό τραγούδι του Michael Bolton, “Fool’s Game”. Καταφέρνουν να πάρουν ένα κλασσικό τραγούδι, να βάζουν την σφραγίδα τους  και να το απογειώνουν! Πραγματικά θα μπορούσα να γράφω ώρες για το “Yes”. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο οπαδό του melodic hard rock. Μια κυκλοφορία γεμάτη με υπέροχες μελωδίες, δυνατές ερμηνείες και δυνατό ήχο!

449