OBSZON GESCHOPF: “Symphony of Decay”

Obszon Geschopf σημαίνει “άσεμνο πλάσμα”, τίτλος που πραγματικά χαρακτηρίζει την, παραδόξως εκ Γαλλίας, αυτή μπάντα! Έχοντας ήδη τέσσερα αρκετά καλά album στο ενεργητικό τους, οι Obszon Geschopf, κυκλοφορούν το πέμπτο, εξίσου προκλητικά αιρετικό με τα προηγούμενα, πόνημά τους, ονόματι “Symphony of Decay”.

Το συγκρότημα κινείται σε industrial μονοπάτια με λογής ηλεκτρονικά στοιχεία και με μια thrash διάθεση να κάνει που και που την εμφάνισή της. Οι στίχοι είναι ολίγον τι gore, στα χνάρια των Death SS, ενώ είμαι σίγουρος πως οι White Zombie θα ήταν περήφανοι από το ηχητικό αποτέλεσμα των γάλλων, που είναι σαφέστατα επηρεασμένοι από τα προαναφερθέντα σχήματα. Βέβαια, αν εσύ που διαβάζει αυτές τις γραμμές είσαι “του χώρου”, τότε σίγουρα θα τα γνωρίζεις ήδη όλα αυτά. Άλλωστε, το συγκρότημα, έχει φροντίσει να κάνει ένα αρκετά καλό όνομα στους industrial κύκλους. Δεκατέσσερις συνθέσεις απαρτίζουν τον εν λόγω δίσκο (συν δύο remix) που ξεπερνούν τα 65 λεπτά μουσικής και γενικά σου δίνουν την αίσθηση πως ακούς ένα όντως “γεμάτο” album. Διότι πέρα από τη διάρκεια, έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά ολοκληρωμένη κυκλοφορία, πολυεπίπεδη και προσεγμένη! Δεν επαναπαύονται στα κλασσικού ρυθμού riff που συναντώνται σε τέτοιου είδους μουσικές, αλλά μπαίνουν στη διαδικασία να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, έχοντας πάντα ως σύμμαχο την αξιοπρεπέστατη παραγωγή. Όλες τις συνθέσεις υπογράφει ο, ουσιαστικά μοναδικός μόνιμος του group, Remzi Kelleci, και οι εκάστοτε session μουσικοί που τον περιστοιχίζουν ακολουθούν τις εντολές του. Βέβαια, ένας drummer δε θα ήταν κακή ιδέα, μιας και σε μερικά κομμάτια κάνει αισθητή την παρουσία του το “μπλιμπλίκι”, αλλά στο συγκεκριμένο ιδίωμα ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι που αντικαθιστούν τα drums με τον υπολογιστή… Όπως και να έχει το “Symphony of Decay” είναι ένας πολύ καλός δίσκος! Όχι δεν πρόκειται για κάποια industrial αποκάλυψη, αλλά για μια δουλειά που χρίζεται (παν)άξια ακρόασης από τους fan τους είδους!

487

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.