ACID DRINKERS: “The Dick Is Rising Again”

Οι Πολωνοί Acid Drinkers μετρούν ήδη 20 χρόνια παρουσίας στη hardcore thrash σκηνή και αποφασίζουν να το γιορτάσουν με ένα δίσκο γεμάτο διασκευές από πολύ γνωστά κομμάτια!

Και τι δεν πιάνουν στα χέρια τους! Από Slayer και Thin Lizzy έως Donna Summer και Red Hot Chili Peppers! Όπως όμως συμβαίνει με τέτοιου είδους κυκλοφορίες, αυτό που φαντάζει στην αρχή διασκεδαστικό και πρωτότυπο, καταλήγει να είναι σε στιγμές αδιάφορο και αναμενόμενο. Πέρα των προαναφερθέντων, οι Acid Drinkers δίνουν τη δική τους εκδοχή σε κομμάτια όπως “Ring of Fire” (Johnny Cash), “Hit the Road Jack” (Ray Charles), “Bring It On Home” (Led Zeppelin), ”2000 Man” (The Rolling Stones), “Bad Reputation” (Thin Lizzy) και η λίστα φτάνει τα 16 τραγούδια. Εξαιρετικά κεφάτες οι διασκευές στα “Hot Stuff” (Donna Summer) και “Love Shack” (The B52s), αλλά περίμενα κάτι παραπάνω στο “Et Si Tu N’ Existais Pas” (Joe Dassin)! Του “Seasons In the Abyss” (Slayer) του έχουν αλλάξει τα φώτα, βγάζοντας προς τα έξω ένα country υβρίδιο που αρχικά δυσκολεύτηκα να το αναγνωρίσω, ενώ το “Nothing Else Matters” (Metallica) φαντάζει λες και βγήκε από ένα στοιχειωμένο τσίρκο! Σε γενικές γραμμές το “The Dick Is Rising Again” (μα τι τίτλος!) έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Σε κάποια κομμάτια οι Acid Drinkers κάνουν όντως μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε γνωστές σε όλους συνθέσεις, αλλά σε αρκετά σημεία κουράζουν επικίνδυνα. Πάντως προσωπικά θα έκανα κέφι να άκουγα κάποιες από αυτές τις διασκευές σε κάποιο bar, για χαβαλέ. Άλλωστε αυτός είναι εξ αρχής και ο σκοπός αυτής της κυκλοφορίας. Η πρόθεση είναι το να περάσει ο ακροατής καλά και φυσικά όχι το να εκτιμήσει τις τρελές ιδέες του σχήματος! Εάν έχεις χιούμορ δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις καλά με αυτό το δίσκο!

413

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.