RUINAS DE SADE: “Ruinas De Sade” EP

Οι εκ Βραζιλίας Ruinas De Sade γεννήθηκαν από τις στάχτες των Epitafio da Lua και παρουσιάζουν το πρώτο τους, αυτοχρηματοδοτούμενο, EP, βάζοντας ακόμη ένα λιθαράκι στην παγκόσμια stoner doom σκηνή.

Η συνταγή είναι γνωστή κι άκρως προβλέψιμη, αλλά το συγκρότημα, δεδομένου πως πρόκειται για πρωτόλειο δείγμα της δουλειάς του, πατάει πολύ καλά στις επιρροές που έχει και, τουλάχιστον δομικά, δίνει ακριβώς αυτό που θέλει ο μέσος fan της εν λόγω σκηνής, ούτως ώστε να περάσει ευχάριστα (και ψυχεδελικά) την ώρα του.

Τρεις συνθέσεις, συνολικής διάρκειας μισής ώρας, με αργό τέμπο, stoner χροιά, βουτηγμένες στο doom, έτσι όπως το έπλασαν οι St. Vitus. Σάπιο από κούνια κι υποτονικά δομημένο, το υλικό των Ruinas De Sade θυμίζει παλιό δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο δεν μπαίνει ιδιαίτερο φως, με τοίχους ποτισμένους από κάπνα, ιδρώτα κι αλκοόλ, και μια σκισμένη ταπετσαρία να δίνει μια παρελθοντολάγνα αίσθηση στο όλο σκηνικό.

Μουσικά, είναι κάτι που έχεις ξανασυναντήσει πολλάκις, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά εν μέρει, χαίρεσαι που υπάρχουν κι εκείνοι που αναμοχλεύουν αξιοπρεπώς έναν ήχο, από τον οποίο δεν περιμένεις τίποτα καινοτόμο πλέον.

Δε θα αλλάξει η ζωή σου ακούγοντάς το, αλλά άπαξ και διαθέτεις μανιτάρια και λογής παρεμφερή φυτικά προϊόντα, σίγουρα θα περάσεις ένα εξαιρετικό ημίωρο.

476

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.