R.I.P.: “In the Wind”

Κι ενώ στην Ευρώπη η μόδα θέλει την Stoner/μουσάτη Rock μουσική να κυριαρχεί, στο Portland των Ηνωμένων Πολιτειών οι νεοσύστατοι R.I.P., παίζοντας ένα αυτό καθαυτό καθαρό σαμπαθικό Doom Metal, κάνουν ντεμπούτο με το άλμπουμ “In the Wind”.

Με ύφος True, μούσια, μουστάκια και perfecto jacket με κρόσσια, η τετράδα από την Αμερική με αυτόν τον δίσκο θέτει πλέον τις βάσεις για μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της Doom Metal σκηνής όπως φαίνεται.

Μπορεί οι επιρροές να είναι εμφανείς (Black Sabbath, Pentagram, Trouble) αλλά η ταυτότητα των R.I.P. καθορίζεται από το πρώτο κιόλας άκουσμα του “In the Wind”. Με πολύ χαμηλά κουρδίσματα σε κιθάρα και μπάσο, αργόσυρτα riff όπου σε αρκετά σημεία γκαζώνουν τα αυτιά μας και φωνή a la Ozzy που αναδύεται μέσα από το χάος είναι το κύριο χαρακτηριστικό των R.I.P.

Μέσα σε όλη αυτήν την Doomίλα δεν λείπουν βέβαια τα ψυχεδελικά σημεία ανάμεσα στα 10 κομμάτια του δίσκου, εκ των οποίων τα 2 είναι instrumental (Intro και The Tombstone) όπως επίσης και το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το οποίο απαρτίζεται από μια τριλογία (In the Wind Part 1, 2, 3 )

Στο σύνολό του, είναι ένας δίσκος βαρύς σαν τσιμεντόλιθος με πολύ ωραίες συνθέσεις και ψυχεδελικές πινελιές και καταραμένες μελωδίες.

Doom or be Doomed.

714

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.