EIEN: "Closure"

Δεύτερο promo cd των συμπατριωτών μας, EIEN, και μάλλον ήρθε η ώρα να κοιτάξουν κατάματα τις διάφορες δισκογραφικές, μιας και το να κυκλοφορούν τόσοι άλλοι cd και όχι οι EIEN μου φαίνεται άτοπο.

Το “Closure” αποτελείται από έξι κομμάτια συν ένα intro και αποτελεί από τα πιο ολοκληρωμένα promos που έχουν πέσει στα χέρια μου, λαμβάνοντας υπόψη το υλικό, την απόδοση, την παραγωγή και το artwork του. Το συγκρότημα, μουσικά, παρουσιάζει μια μίξη από Korn και Nevermore, κάνοντας χρήση διαφόρων samples που γεμίζουν θετικά τις συνθέσεις. Δεν είναι ότι εκφέρουν κάποια νέα άποψη και οπτική στη σύγχρονη τέχνη, αλλά το τσαγανό και η αγάπη για αυτό που κάνουν αναβλύζει από τις συνθέσεις τους. Το μόνο που χρειάζεται δουλειά είναι ο τομέας των φωνητικών, καθώς σε σημεία δείχνουν να είναι πιο “απόκοσμα” από όσο χρειάζεται, αλλά με έναν έμπειρο παραγωγό όλα αυτά λύνονται. Επίσης καλό είναι να αποστασιοποιηθούν λίγο οι ερμηνείες από την τραγουδιστική χροιά του Jonathan Davis (Korn). Ταλέντο υπάρχει διάχυτο και δε χρειάζεται να κρύβεται πίσω από μιμήσεις. Η καλύτερη στιγμή του “Closure” είναι το “All I Ask”, κομμάτι που μου έχει κολλήσει εδώ και περίπου ένα 24ωρο, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το “Solitude”, το πιο υποτονικό ίσως τραγούδι των EIEN. Εν κατακλείδι, θεωρώ δεδομένο πως με τέτοιο υλικό, είναι ζήτημα χρόνου να υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο της μπάντας. Για να πάρετε και εσείς μια γεύση:
www.eienband.com
www.myspace.com/eientheband


438

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.