Drive by Wire, Bombing the Avenue (13/02/2016) Death Disco

Όλο το team πάλι  παρόν βλέπω. Μόνο ο χαλίφης της Βαγδάτης λείπει. Αλλά μπορούμε και χωρίς αυτόν.

Το τρίο των Bombing the Avenue ανεβαίνει στη σκηνή περί τις 10 ενώπιον των ελάχιστων παρευρισκομένων, που απαρτίζονται κυρίως από φίλους και συγγενείς τους.

Η μπάντα πάντα βελτιώνεται από την πρώτη φορά που έτυχα σε ζωντανή εμφάνιση τους, με πιο πρόσφατη αυτήν στο περασμένο Schoolwave, όπου πραγματικά γέμισαν τη μεγάλη σκηνή του. Το σκληρό και κοφτό εναλλακτικό metal των τριών παλικαριών, και όχι τεσσάρων όπως εμφανίστηκαν στο Schoolwave με την προσθήκη ενός κιθαρίστα από τους Stonebringer, δανείζεται πολλές επιρροές από  τους  RATM και τους Machine Head της μέσης περιόδου μέχρι τους Porcupine Tree και τους Ozric Tentacles κι όλα αυτά στο ευέλικτο πακέτο των τριών ατόμων.

Πέραν της βοήθειας του επιβλητικού φίλου από τους  Stonebringer σε ένα τραγούδι, τα τρία παιδιά εκτελούν με χαρακτηριστική άνεση τραγούδια του νέου τους LP, “Civil Servant” και του προηγηθέντος EP, και στηριζόμενοι στην, αρκετές φορές, έξαλλη σκηνική παρουσία του frontman τους. Σίγουρα από τις μπάντες που θα ανέβουν κι άλλο.

Οι Ολλανδοί headliners ανεβαίνουν στη σκηνή περί τις 11 και έχοντας φτάσει στην πρωτεύουσα μετά από μία μετ’ εμποδίων mini tour ανά την Ελλάδα, αφού ξεπέρασαν τα μπλόκα των αγροτών. Η τραγουδίστρια τους, Simone, αναφέρει ότι έχουν να παίξουν στη χώρα μας πέντε χρόνια και ότι θα τα δώσουν όλα έστω και για τα ελάχιστα παρευρισκόμενα άτομα. Ο ήχος του κουαρτέτου είναι βαρύ χαμηλοκουρδισμένο bluesy rock που ίσως να έχει ανοιχτά τα αυτιά και προς την αμερικάνικη μεθόριο σε κάποια σημεία. Οι λαρυγγισμοί της Simone συνοδεύουν σταθερά τις φαζαρισμένες κιθάρες του γεροδεμένου κιθαρίστα που φέρνει σε κλώνο του Pepper Keenan, ο οποίος σε κάποια φάση αποφασίζει να πηδήξει ανάμεσα σε κοινό και φωτογράφους.

Οι ατημέλητες φυσιογνωμίες της μπάντας αποδίδουν τα μάλα, παρόλη την ταλαιπωρία που υπέστησαν στο δρόμο και δείχνουν αρκετά μάχιμοι και δεμένοι. Σε ανύποπτο χρόνο η πάντα γελαστή Simone αναφέρεται στον Αργύρη των Nightstalker και στη συνεργασία της μπάντας μαζί του και μετά από λίγο εκτελούν μια διασκευή στο Summertime Blues των αλητήριων Blue Cheer.Τo σετ τους κλείνει μετά από λίγα λεπτά.

Photos: Christina Alossi

395