18- Heading For the Dawn

Γεμάτη η εβδομάδα που πέρασε. Γεμάτη α­νου­σιο­λο­γίες και θεωρίες. Εκλογές δεν έχουμε άλλωστε; Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν προ­δια­γε­γραμ­μένο, αλλά τι σημασία έχει; Α­πο­λύ­τως καμία! Το σίγουρο είναι πως κάποιοι, έστω και έμμεσα, πήραν τομήνυμα”. Και δεν εννοώ φυσικά κάποιο “ύποπτο” δέμα…

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Firewind:
“Heading For The Dawn”

Λίγες μέρες πριν, μια μερίδα πολιτικοποιημένων έστησε ηχεία, κονσόλα και ένα τραπεζάκι, για να προωθήσει τις βλέψεις ενός ακόμη υποψήφιου, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι μου. Μουσική στη διαπασών και ανά διαστήματα ένα άχρωμο προ­ηχο­γρα­φημένο λογύδριο με υ­πο­σχέ­σεις και “θα”, γέμισαν την ατμόσφαιρα. Αλήθεια, υπάρχουν άν­θρω­ποι εκεί έξω που δεν έχουν κουραστεί από όλα αυτάΑρ­νού­μαι να πιστέψω πως κυ­κλο­φο­ρούν ανάμεσά μας άν­θρω­ποι που νομίζουν πως οι όποιας μορφής εκλογές θα αλλάξουν κάτι στον τρόπου που ζούμε.

Σε μια πιο ευχάριστη νότα, το νέο site μας, βγήκε επιτέλους σε κοινή θέα και μπορώ να πω πως τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, τιμούν την προσπάθεια όλων στο rockway. Και εις ανώτερα λοιπόν! Τα καλύτερα έρχονται (ή τέλος πάντων, ελπίζουμε πως δε θα αργήσουν). Επίσης, ελάχιστα τεύχη έχουν μείνει από το τελευταίο Rockway Magazine και μερικά από αυτά τα πήγαμε στα Εξάρχεια (ξέρετε που, μην απαριθμώ όλα τα μαγαζιά). Ίσως να είναι και η κυκλοφορία που εξαφανίστηκε πιο γρήγορα από όλες τις άλλες!

Τιμή μας και πάλι! Με έναυσμα λοιπόν όλα αυτά, και επειδή μας αρέσουν τα party (και από ότι είδαμε, και σε εσάς) κανονίζουμε κάτι ωραίο για μέσα στο Δεκέμβριο! Stay tuned!

Βρήκα χρόνο επιτέλους να ακούσω και το ολοκαίνουριο album των Firewind, και ομολογώ πως βρέθηκα προ εκπλήξεως. Καταρχάς δε δηλώνω fan του συγκρο­τή­ματος, καθώς έχω ακούσει, έως σήμερα, μικρό μέρος της δουλειάς τους (δεν έτυχε, δεν το κυνήγησα, όπως θέλετε πείτε το). Είμαι γνώ­στης των “επιτυχιών” τους και του είδους που υ­πη­ρε­τούν, έχω δει τα video clip τους, αλλά η ενασχόλησή μου σταματάει εκεί. Λόγω όμως του σχετικού σάλου που ξεσήκωσε το “Days of Defiance”, αποφάσισα (σαν παιδί και εγώ) να αποκτήσω δική μου άποψη ακούγοντάς το.

rocka18

Δε θα μπω στον κόπο να κάνω review, μιας και υπάρχει ήδη στο site (link), αλλά θα αρκεστώ στο ότι μετά από τις πρώτες 2-3 ακροάσεις του δίσκου αποφάσισα τελικά να ασχοληθώ εκτενέστερα με τους Firewind, και αυτό για μένα είναι που χαρακτηρίζει τον κόπο και την αξία του σχή­μα­τος. Φυσικά δεν πε­ρί­με­ναν εμένα να τους παραδεχτώ για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Σαν εν δυνάμει λάτρης της μουσικής όμως θεωρώ μεγάλο επίτευγμα να μπορείς τόσο εύκολα να κερδίσεις έναν α­κό­μη ακροατή. Αυτό με­τα­φρά­ζε­ται σε πραγματική επιτυχία κατά τη γνώ­μη μου. Και πραγματικά δε δίνω δεκάρα για το εάν παίζει ο Gus, ο Apollo, ο Bob, ο Petros και ο Michael. Δε με νοιάζει ποιος κουβαλάει το “όνομα”, αλλά το ότι το αποτέλεσμα είναι άξιο αναφοράς και συζήτησης.

Δημοσιεύθηκε στις 08/11/10

ΥΓ όσο πιο πολύ ακούω τα νέα Monster Magnet, Volbeat και Avenged Sevenfold τόσο πιο πολύ μου αρέσουν

rocka18

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.