NIGHT DEMON: “Outsider”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Μαρτίου 2023

Όταν ψάχνω για απαντήσεις, αρκετά συχνά κλείνω τα μάτια και επιστρέφω στο παρελθόν. Η ιστορία του ίδιου μου του εαυτού ίσως μου δείξει που να βαδίσω στο μέλλον. Εκεί στα χαμένα βάθη της ιστορίας κρύβεται και η πρώτη μου επαφή με το heavy metal. Black Sabbath, Iron Maiden, Dio και λοιποί συγγενείς. Μια γενιά που με τη βαριά της κληρονομιά σκάλισα μονοπάτια προς το άπειρο.

Και είναι μπάντες σαν τους Night Demon, αρωγοί του λεγόμενου New Wave of Traditional Heavy Metal, που ξυπνούν και πάλι τις ελπίδες μου για το ιδίωμα, αφού σεβόμενοι το ένδοξο τότε, καταφέρνουν να το ισορροπήσουν ιδανικά με το τώρα, υφαίνοντας μοναδικές προσδοκίες για το μετά. Μια ακόμη γενιά που προσπαθεί και καταφέρνει περίτρανα να διασώσει το συναίσθημα και το πάθος του ήχου και να ακούς σήμερα, μια καλοστημένη επανεκτέλεση του χθες.

Βέβαια, θα είναι εντελώς άδικο να συμπεριφερθούμε στους Καλιφορνέζους σαν ένα απλό revival σχήμα που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι μια γέφυρα που θα φέρει τους νεότερους σε επαφή με τους παλαιότερους. Έχοντας μια εξαιρετικά καλή και ογκώδη παραγωγή, το τρίτο τους album “Outsider” είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για windmill headbanging (αν δεν έχεις μαλλί, φόρα περούκα, θα με θυμηθείς), αφού σε 34 λεπτά δεν περιέχει καμιά στιγμή που να σκεφτεί κανείς πως θα μπορούσε να μείνει απέξω και έχει από όλα τα καλά.

Maiden-ικές μελωδίες, Sabbath-ικούς ρυθμούς, Metallica-ϊκές power ballads, Scorpions-ικο 80s feeling και 8 καλογραμμένα κομμάτια που έχουν τις προϋποθέσεις να αντέξουν στον χρόνο, ενώ το “Outsider” είναι εκείνο το album που θα πρέπει να βάλουν στη συλλογή τους ακόμη και εκείνη που δεν ακολουθούν πιστά το true metal.

Κομμάτια σαν το “Beyond The Grave” και το “A Wake” δεν γράφονται κάθε μέρα.
Σταμάτα να τρέχεις και άσε τη χερούκλα στο εξώφυλλο να σε πιάσει. Δεν θα περάσεις άσχημα.

MΠΗΓΙΟΝΤΤΤΤ ΔΕ ΓΚΡΕΕΕΕΗΒΒ!!!

Official Site: https://www.nightdemon.net/
Facebook: https://www.facebook.com/nightdemonband
Instagram: https://www.instagram.com/nightdemonmetal/

418

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.