Bus the Unknown Secretary, Hungry Dukes, The Burning Stone, Loadout (27/11/2015) The Crow Club

Επιτέλους Παρασκευή βράδυ μετά από μια δύσκολη βδομάδα, ήρθε η ώρα επιτέλους να χαρούμε μια ωραία συναυλία συνοδευόμενη με μερικές παγωμένες μπίρες, σε ένα μαγαζί που το είχαμε γνωρίσει διαφορετικά και πριν δυο χρόνια μας συστήθηκε ως The Crow.

Ένας ζεστός χώρος που σε κάνει να γουστάρεις τις ροκ πενιές που ακούγονται, σου το βγάζει από μόνο του ρε παιδί μου. Το μενού περιείχε εγχώριο υλικό.

Την έναρξη της συναυλίας την ανέλαβαν οι Loadout, μια μπάντα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 με επιρροές από hard rock και sludge. Ο κόσμος πάντως τους υποδέχθηκε με χαρά. Για περίπου 35 λεπτά ίσως και παραπάνω μας ταξίδεψαν στον κόσμο του stoner rock. Βαρβάτα παιξίματα, καλό μουσικό δέσιμο μεταξύ τους. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ένα κομμάτι με το όνομα Lone Traveler, κομμάτι με πολλά “καρύδια”. Το ίδιο απολαυστικοί ήταν όπως και τον Μάιο που τους είχα ξαναδεί.

Με σύντομες διαδικασίες στην σκηνή ανεβαίνουν οι The Burning Stone. Παρότι είχαν ένα μικρό θεματάκι με το καλώδιο της κιθάρας αυτό δεν τους πτόησε να μας παίξουν 70 ‘s  doom rock με ριφάκια εμπνευσμένα από εποχή Pentagram. Ο στόχος του συγκροτήματος ήταν να μας διασκεδάσει με ένα ηχητικό κράμα που συνδυάζει stoner rock και metal. Mission accomplished! Σύντομα θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δουλεία, από την οποία μας έδωσαν μια γεύση παίζοντας δυο νέα κομμάτια και περιμένουμε τρίβοντας τα χέρια μας.

Τρίτοι κατά σειρά βγήκαν οι blues-rock’n’rollers, Hungry Dukes. Εξαίσιοι, με ωραία σκηνική παρουσία και γαμάτη ατμόσφαιρα. Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός μπάσου- κιθάρας με τα μεγάλα σόλο και ειδικά η φυσαρμόνικα που αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα κι έδινε άλλη ομορφιά στα τραγούδια. Μας έπαιξαν κομμάτια από την πρώτη ομώνυμη δουλεία τους καθώς και μερικά από το EP τους.

Για το τέλος οι Bus The Unknown Secretary, οι οποίοι βρίσκονται στην ενεργό δράση από το 2011, έχοντας στη φαρέτρα τους δυο EP (“The Impious Tapes” και “The Cross”). Με εμφανείς επιρροές από Holocaust και Mercyful Fate, δημιούργησαν μια ωραία ψυχωτική ατμόσφαιρα. Μπόλικη μαυρίλα περιείχαν οι συνθέσεις τους, η οποία αναδείχθηκε κυρίως στα “Forever Grey” και “The Cross”. Μαγευτικά σόλο από τις κιθάρες που μας κράτησαν αφοσιωμένους μέχρι το τέλος της βραδιάς, δείχνοντας ότι μπορούν να καταφέρουν περισσότερα από ότι μας παρουσίασαν.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μπάντες ήταν ωραίες με την κάθε μια να μας δείχνει τι να περιμένουμε από δαύτους στο μέλλον. Μια αξιόλογη βραδιά από κάθε άποψη!

446