LIFESTOCK: “Lifestock”

Τι κρίμα, να ακούς ένα συμπαθητικό ντεμπούτο και να μαθαίνεις παράλληλα πως η μπάντα αναγκάστηκε να μπει στον πάγο!

Οι Σερραίοι Lifestock παίζουν ένα περίεργο heavy rock με ένα  neothrash τσαμπουκά στα φωνητικά που με αποπροσανατολίζει προσπαθώντας να θυμηθώ αν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο.

11 κομμάτια σε πλούσια 52 λεπτών περιεχόμενο, με καλή σχετικά παραγωγή και ενδιαφέρον τρόπο του να παίζεις αυτό το χαμηλοκουρδισμένο ύφος που έχει περάσει στη χώρα μας σαν πανδημία.

Οι Lifestock όμως, μη θέλοντας να κλειστούν σε στεγανά, δε φοβούνται τα hard rock solo, τα σκληρά, γρεζάτα και μεταλλικά φωνητικά,  εσωκλείοντας πολλά χρόνια βαρεοροκάδικης σοφίας, κατορθώνοντας να μην μπορώ να τους κολλήσω ταμπέλα και αυτό από μόνο τους είναι επιτυχία.

Σίγουρα, θα βρεις πολλές αδυναμίες και θα μπορέσεις να αποδομήσεις την όποια καλή τους προσπάθεια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, ευχήσου να ξεπεράσουν τα όποια θέματα τους και να μπορέσουν να αναπτύξουν το μουσικό τους πλάνο ακόμη περισσότερο.

Μου θύμισε χοροπηδηχτές στιγμές bay area thrash, λίγο από Pantera και Sacred Reich, Motorhead και δε συμμαζεύεται. Εν κατακλείδι, ROCK N ROLL!

https://lifestock.bandcamp.com/album/lifestock

600

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.