WE.OWN.THE.SKY: “Earths Collide”

Πριν ένα-δύο χρόνια απόλαυσα ζωντανά αυτούς τους τύπους και ήταν ότι καλύτερο είχα δει/ακούσει ζωντανά και αυτό με ώθησε στο να αποκτήσω το ΕΡ “Glass/Nails”, το οποίο αν και πανέμορφο, δεν ήταν αρκετό. Ήθελα και άλλο!

Τους ξαναείδα και ξαναμαναείδα στη σκηνή και φώναζα πως είναι σίγουρα μέσα στο TOP 5 των καλύτερων ζωντανών εγχώριων σχημάτων.

Μπορεί να μη λένε λέξη, αλλά η μουσική τους “δε βάζει γλώσσα μέσα”!

Με λατρεία και ανυπομονησία έλαβα το ντεμπούτο full length τους “Earths Collide” και το έβαλα αμέσως να παίξει. Φίλοι της ορχηστρικής post rock/metal μουσικής μαζευτείτε. Αν σας αρέσουν οι Mogwai και οι Pelican, θα λατρέψετε τους WE.OWN.THE.SKY (ποτέ μην ξεχνάτε τις τελείες).

54 λεπτά χορταστικής instrumental πανδαισίας, με υποδειγματική παραγωγή που τοποθετεί τα μουσικά όργανα άψογα στον ηχητικό χάρτη και κάθε τι ξέρει ακριβώς το ρόλο του.
Κομμάτια σαν το “Muzzle” παίζουν άνετα σε πολλαπλά repeat (πλεονασμός, αλλά είναι ανάγκη) και το πως συμφιλιώνονται οι δύο κιθάρες είναι φανταστικό, με τα εξαιρετικά τύμπανα να σε κρατούν από το σβέρκο σαν μάνα γάτα το νεογνό της. Με τα δόντια!

Εναλλαγές έντασης και ρυθμού που αγνοούν την απόλυτη επανάληψη και την ανία, δημιουργώντας συναισθήματα που ποικίλλουν από άκρατη χαρά ως και απόγνωση. Μη φοβάσαι βλέποντας ότι περιέχει 8 μακροσκελείς συνθέσεις, σου εγγυώμαι πως δε θα καταλάβεις πότε πέρασε η ώρα.

Το ήρεμο και ταξιδιάρικο “22 Halo” και το “Parasitic” που πάει τη φάση ένα σκαλί στο πιο άγριο με ένα εξαιρετικό riff, το “yodatrainschewbacca” με τόσο καλτ τίτλο που σίγουρα θα θες να ακούσεις πριν δεις την νέα Star Wars ταινία και γενικά ένας δίσκος ιδανικός για ταξίδι/κίνηση, είτε είσαι με τα πόδια, σε αεροπλάνο, βαπόρι, τρένο, γαϊδούρι, είτε έχεις κλειστά τα μάτια και αυτός αποφασίζει πως και που θα πας. Όπως και να έχει, είναι ένα Must για το ράφι σου!

Ανησυχούσα όσο περνούσε ο καιρός αλλά με τέτοιο αποτέλεσμα δηλώνω πως τα 2 χρόνια από το ΕΡ, μοιάζουν λίγα!

Είμαι περήφανος που δημιουργούν στην εποχή που ζω και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από αλλοδαπούς συναδέλφους τους!

705

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.