17- Sinking

Μεγάλες και έντονες πολιτικές στιγμές ζούμε τους τελευταίους μήνες στην, σχεδόν χρεοκοπημένη, χώρα μας. Το καθιερωμένο, άνευ λόγου, ραντεβού στις κάλπες, μας βρίσκει, οικονομικά, στα τέσσερα και πιο ευάλωτους από ποτέ.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Alabama 3:
“Sinking”

Διότι όταν ο έλληνας ψηφοφόρος άσκησε, πριν όχι και πολύ καιρό, για πολλοστή φορά το δικαίωμα να επιλέξει ποίοι θα είναι εκείνοι που θα ανακαινίσουν το γραφείο τους, θα προσλάβουν νέο προσωπικό, θα τελειώσουν επιτέλους εκείνο το αυθαίρετο που παλεύουν τόσα χρόνια και τέλος πάντων θα ζήσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα πλου- σιοπάροχα, νόμιζε πως θα βολευτεί με κάποιο τρόπο και ο ίδιος. Μάλλον υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Φήμες δε, θέλουν να μετονομάζεται το πολίτευμα από Προεδρευόμενη Κοινο- βουλευτική Δημοκρατία, σε Προπο- ρευόμενη Κοινοβολευτική Δημοπρασία, για να σβηστεί από την κοινή γνώμη κάθε ίχνος αμφιβολίας.

Τρέχει πάντως πανικόβλητο το ΠΑΣΟΚ, καθώς συνειδητοποιεί πως άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις. Και κυρίως εννοώ τις μαθηματικές. Διότι προφανώς ο Καραμανλής κάτι ήξερε και εγκατέλειψε το πλοίο πριν βουλιάξει, το οποίο εδώ που τα λέμε, έμπαζε ούτως ή άλλως νερά από παντού πολλά χρόνια τώρα. Ήρθε λοιπόν ο Γιωργάκης, ως καπετάνιος, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σωρό ανειδίκευτους ναύτες, που τόσο καιρό αδημονούσαν για το πότε θα σταματήσουν τη λάντζα και θα ανέβουν στο κατάστρωμα. Μερικοί δε, ήταν τόσο τυχεροί, που μπήκαν και στο πιλοτήριο να θαυμάσουν τη νέα γραμμή πολιτικής πλοήγησης. Μεγάλες

rocka17

στιγμές. Παρόλα αυτά, ύστερα από τόσα χρόνια, βάση της εικόνας που βγάζει το εκάστοτε πλήρωμα, η οποία πάντα παραπέμπει άμεσα σε τουρίστα, μάλλον μιλάμε για κρουα- ζιερόπλοιο. Ας ελπίσουμε του­λά­χι­στον να αγορασθεί από κά­ποια πολυεθνική και να ε­ντα­χ­θεί στον στόλο της, μή­πως και ξεχρεώσουμε τίποτα, καθώς ακόμα και η άγκυρα, δανεική πρέπει να είναι.

Όσο για το τρα­γε­λα­φι­κό δια­κα­να­λι­κό όργιο που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευ­τέ­ρα, δεν έχω λόγια. Το γνωρίζουμε όλοι πως οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν σε κάθε ευκαιρία και τώρα αποφάσισαν να περάσουν τα όρια της σοβαροφάνειας και με μπροστάρη τον Γιωργάκη “λεφτά υπάρχουν” Παπανδρέου, περνούν σε ένα άλλο επίπεδο γαλούχησης. Διαβάζοντας λογής σχόλια σε blogs και sites, κατέληξα στο ότι όντως τελικά οι έλληνες ξυπνάμε σιγά σιγά και δε χαμπαριάζουμε από τέτοιες αηδίες. Ελπίζω να φανεί και στην κάλπη αυτό…

Πάντως η προ καιρού εκλογή Σαμαρά, μόνο χαρά πρέπει να γέμισε τον Γιωργάκη, μιας και

rocka17

αντάμωσε ξανά, σε επίσημο επίπεδο, τον παλιό του συ­μ­μα­­θη­­τή από το κολέγιο του Amherst, όπως και μουσικό του συνοδοιπόρο στην μπάντα που είχαν τότε σχηματίσει. Κάτι σαν reunion ένα πράγμα. Το μόνο που μένει είναι να ε­ντο­πί­σουν τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος και να τα προωθήσουν ως αρχηγούς των άλλων κομμάτων, με απώτερο σκοπό την επανασύνδεσή τους και την κυκλοφορία δίσκου, με τις πωλήσεις του οποίου θα καταφέρει η Ελλάδα να διασωθεί από το οικονομικό της τέλμα. Έτσι το κέρδος θα είναι διπλό, καθώς από τη μία θα περάσουμε αλώβητοι την οικονομική κρίση και από την άλλη η παγκόσμια μουσική σκηνή θα εκτιμήσει επιτέλους τον καλλιτεχνικό οίστρο της χώρας μας. Τύφλα να έχει η Eurovision δηλαδή. Το είδος πιθανολογώ πως θα είναι rock. Άλλωστε τόσα χρόνια προετοιμάζεται το έδαφος, με εκφράσεις τύπου “σκληρό πολιτικό rock”. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν τη ζωή. Το μόνο όμως που φοβάμαι είναι ότι δε θα αρέσουν στον Θεοφάνους…

Και όσοι θεωρείτε την παραπάνω ιδέα περί reunion, τραγική, μην ξεχνάτε πως ζούμε στη χώρα που θεωρεί rock τους “Onirama”, το Χατζηγιάννη και τους “Μέλισσες”, ενώ το κομμάτι της Βανδή που είχε επιτυχία πριν λίγο καιρό περιλαμβάνει το εμπνευσμένο τετράστιχο “…γιατί ήμουν γένους θηλυκού, δε στο εύχομαι αυτό προς θεού, μάθε το ποίημα από την αρχή, κουμάντο κάνουν οι φαλλοί…”. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, βάση όλων όσων είπα νωρίτερα, η τελευταία φράση μάλλον ισχύει…

Δημοσιεύθηκε στις 01/11/10

ΥΓ Το νέο site του rockway είναι γεγονός! Μας πήρε αρκετό καιρό, αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα δικαιώνει τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με αυτό. Με γεια μας λοιπόν!

rocka17

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

596

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.