Malevolent Creation, Grave, Soulskinner (11/11/2015) An club

Αφού απολαύσαμε τις μπιρωΐνες μας και την κουβεντούλα με τους φίλους Φώτη και Άλεξ, αποφασίσαμε να μπούμε σιγά σιγά στο μαγαζί να απολαύσουμε δυο ιστορικά συγκροτήματα της death metal σκηνής.

Μια μαγευτική βραδιά με πολύ headbanging, war zone pit και δυνατές ερμηνείες μας περίμενε.

Με λίγα λεπτά καθυστέρηση βγαίνουν οι Έλληνες Soulskinner για να μας τυραννήσουν μουσικά. Τουλάχιστον, σε σχέση με την περσινή εμφάνιση-φιάσκο στο Brutality Over Sanity, έχει υπάρξει μια, τρόπον τινά, βελτίωση με εμφανή σημάδια προόδου, αλλά τα φωνητικά παραμένουν το ίδιο μέτρια. Το κοινό πάντως δεν παρέλειψε να τους χειροκροτήσει και να φωνάξει ρυθμικά το όνομα της μπάντας σαν επιβράβευση της προσπάθειας.

Το μαγαζί πλέον ήταν γεμάτο. Ο κόσμος ήταν έτοιμος για όλα πόσο μάλλον για ένα mosh pit αντάξιο του ονόματος των Grave. Επιτέλους εμφανίζεται στην σκηνή ο frontman-μορφή, Ola Lindgren, με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να τον ακολουθούν. Με ένα κομμάτι αγάπης το “In Love”, μας καλωσόρισαν από μεριάς τους και το κοινό ανταπέδωσε την αγάπη, μετατρέποντας το pit σε deadly pit. Αν σου βαστάει πήδα μέσα.

Για μία ώρα και κάτι χάσαμε την επαφή με τον κόσμο ακούγοντας τη μία τραγουδάρα μετά την άλλη. Αφού έπαιξαν και μερικά κομμάτια από την καινούργια, εκπληκτική, δουλεία τους, ένα κρύος ρίγος μας διαπέρασε στο άκουσμα των “Burn”, “Into the grave” και “..and here I die…satisfied” όπου μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Σοκαρισμένοι και προσπαθώντας να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μετά από αυτό που ζήσαμε, η σκηνή μετατρέπεται σε εργοτάξιο μέχρι να ετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους headliners.

Η ώρα είναι λίγο μετά τις έντεκα, με τις φιγούρες των Malevolent Creation να εμφανίζονται πάνω στο σανίδι και να ετοιμάζονται να μας πετσοκόψουν. Με το καλησπέρα μας πρόσφεραν μια δυνατή τσεκουριά στο κεφάλι παίζοντας το “Coronation of our Domain”, συνεχίζοντας με το “Blood of the Fallen”.

Ο κόσμος σε έξαλλη κατάσταση να κοπανιέται ακούραστα στα παιξίματα των Phil Fasciana και Jason Blachowicz , που μας έκαναν να ζηλεύουμε πίνοντας το υγρό πυρ, μαζί με τη δαιμονική φιγούρα του τραγουδίαρη Brett Hoffman, που μας παρότρυνε να συνεχίσουμε το χαμό, παίζοντας το “Injected Sufferage”. Το πετσόκομμα πάντως συνεχίστηκε στα ακούσματα των “Eve of the Apocalypse” και “Antagonized” .

Οι setlist πάντως των Grave και Malevolent Creation είχαν ό,τι θέλαμε να ακούσουμε χωρίς να μας αφήσουν παραπονεμένους. Και παρότι η συναυλία έγινε μεσοβδόμαδα, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Εκπληκτική βραδιά.

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

496