C.R.O.W.N: “Natron”

Οι μυστήριοι sladgάδες C.R.O.W.N επιστρέφουν με το δεύτερο full length τους και μαυρίζουν την ψυχή μας, μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Με ενδιαφέροντα guest (Khvost από Grave Pleasures (ex- Beastmilk), Niege από Alcest, Frederyk Rotter από Zatokrev και Michiel Eikenaar από Nihill και Khvost από Grave Pleasures), το album αποτελεί ωδή στο σύγχρονο doom, που εστιάζει περισσότερο στην απόκοσμη χροιά του, παρά τη μεταλλική.

Κολλητικά riff που ζυγίζουν ένα τόνο το καθένα, στακάτοι ρυθμοί και ρομποτικά αισθήματα αναβλύζουν από το “Natron”, μια δουλειά που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της περιόδου για το γράφοντα.

Με εφτά πολύ καλά κομμάτια και μια άκρατη διάθεση καταχνιάς, οι C.R.O.W.N καταφέρνουν και κυκλοφορούν μια δουλειά πραγματικά άξια πολλαπλών ακροάσεων, η οποία θέλει το χρόνο της, προκειμένου να καταφέρει να συσκοτίσει το “είναι” του ακροατή.

Επίσης, από τις λίγες περιπτώσεις που το drum machine δεν ξενερώνει. Απεναντίας, λειτουργεί θετικά ως προς τη δημιουργία μιας αποστασιοποιημένης από τα “ανθρώπινα” ατμόσφαιρα, η οποία προσδίδει μια βιομηχανική πτυχή στις συνθέσεις και όχι με τη συμβατική έννοια του industrial, μιας κι έχουμε να κάνουμε με έναν καθόλα sludge/ doom δίσκο.

Μινιμαλιστικό και θηριώδες, το “Natron” δε θα δροσίσει καθόλου τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Θα τις κάνει απλά εντονότερες.

Μπονζούρ, φίλοι μου!

439

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.