TERRORIZER L.A., MASS INFECTION, OBDUKTION (07/07/2015) An Club

Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, η εμφάνιση των Terrorizer καθώς φυσικά και το γεγονός πως θα ακούγαμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αριστουργηματικό “World Downfall” με τον αρχικό τραγουδιστή τους Oscar Garcia, έμοιαζε κάτι παραπάνω από κατάλληλη και ιδανική.

Και με ένα αρκετά προσιτό εισιτήριο (από 12 μέχρι 17 ευρώ) μαζί με δύο εξαιρετικές εγχώριες μπάντες, τους Mass Infection και Obduktion, να ολοκληρώνουν το lineup, οι πιθανότητες να χάναμε αυτό το μοναδικό live ήταν μηδαμινές.

Με την προσέλευση του κόσμου στην αρχή να είναι δυστυχώς ελάχιστη, λίγο μετά τις 21:00 την βραδιά άνοιξαν οι death metallers Obduktion. Πολύ καλή εμφάνιση από την μπάντα, με δυναμικά και βαθειά φωνητικά, ποικιλόμορφα riff και το death metal τους με αρκετά groove και old school στοιχεία, το οποίο δεν χόρταινες να ακούς.Ωραίες συνθέσεις από την μπάντα και μια διασκευή στο “ Revenge of the Zombie” από Six Feet Under ταίριαξε απόλυτα δίνοντας το σύνθημα για μια ισοπεδωτική βραδιά. Μοναδικό μείον πως αδικήθηκαν από το λιγοστό κοινό που τους παρακολούθησε.

Obduktion setlist: King of Terrors, He Didn’t Say Anything, Necrotic Thirst, Inner Conflict, Lordship of Superior, Revenge of the Zombie (Six Feet Under cover), Pain Chronicles, Lost Angel, Morbid Curse

Συνέχεια με τους Λειβαδιώτες Mass Infection οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά γιατί αποτελούν μια από τις κορυφαίες εγχώριες μπάντες του ακραίου ήχου. Death metal καταιγισμός, riffάρες που σου τρυπάνε το μυαλό και σιγομουρμουρίζεις από πίσω, φοβερό μπάσο, αποστομοτικό drumming και ο πολύ καλός ήχος συνέθεσαν την εξαιρετική τους εμφάνιση και ζέσταναν για τα καλά τους σβέρκους μας. Τέσσερις πραγματικοί παίχτουρες επί σκηνής άψογα δεμένοι και δουλεμένοι που θα μπορούσα να βλέπω ασταμάτητα στο repeat. Ακούσαμε κομματάρες από τα “Atonement For Iniquity” και “ The Age of Recreation” όπως φυσικά και από το περσινό αριστούργημα τους “ For I Am Genocide”. Οδοστρωτήρες με όλη τη σημασία της λέξης.

Mass Infection setlist: Nihilism Reigns, Aggressive Supremacy, Enslave the Earth, Praised By All the Entities, The Scourge of Living Forms, The Genocide Revealed, Atonement For Iniquity, Heritage, Maelstrom of Endless Suffering, Savagery Incarnate, Equal to Slime

Η ώρα πλέον είχε φτάσει και οι death/grind θρύλοι Terrorizer L.A. ανέβηκαν στη σκηνή με το κοινό να έχει αυξηθεί ικανοποιητικά μέσα στο An. Από τις πρώτες νότες του “After World Obliteration” η μπάντα έδειξε τις ορέξεις της με το κόσμο να επιδίδεται σε ασταμάτητο moshing ενώ τα circle pits έδιναν και έπαιρναν, κάτι το οποίο είναι φυσικό επακόλουθο κάθε κομματιού του “World Downfall”. Πιστοί στην υπόσχεση τους έπαιξαν ολόκληρο το δίσκο με την ακριβή σειρά των κομματιών, με άριστη απόδοση (νομίζω πως τα έπαιζαν και λίγο πιο γρήγορα!!!), μεγάλη άνεση στη σκηνή (ειδικά από τον εντυπωσιακό Oscar Garcia) ενώ κομματάρες όπως τα “Fear of Napalm”, “Corporation Pull In”, “Resurrection”, “Dead Shall Rise” και το ομώνυμο μας έβγαλαν όλους εκτός εαυτού όπως φυσικά και τα άκρως επίκαιρα “Storm of Stress” και “Enslaved By Propaganda”.

Nομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς εκείνη τη στιγμή ξεσπάσαμε για τα καλά αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες. Μετά το τελευταίο κομμάτι του δίσκου και ύστερα από απαίτηση του κόσμου για ένα ακόμα, η μπάντα έπαιξε το “Collapse” ένα ακυκλοφόρητο από τότε κομμάτι το οποίο βρίσκεται στην πρόσφατη συλλογή που κυκλοφόρησαν “ Before the Downfall”. H αλήθεια είναι πως ήθελα να ακούσω και κάποιο κομμάτι από το “Darker Days Ahead” κάτι το οποίο μια που το σκέφτηκα και μια που το ξέχασα ακούγοντας το έπος του 1989 ολοζώντανα.

Terrorizer L.A. setlist: After World Obliteration, Storm of Stress, Fear of Napalm, Human Prey, Corporation Pull In, Strategic Warheads, Condemned System, Resurrection, Enslaved By Propaganda, Need to Live, Ripped to Shreds, Injustice, Whirlwind Struggle, Infestation, Dead Shall Rise, World Downfall, Collapse

Mια άψογη γεμάτη ενέργεια εμφάνιση, περίπου 45 λεπτών που ισοπέδωσε το An. Και όπως είπαν οι ίδιοι, αυτή η περιοδεία τους παίζοντας ολόκληρο το “World Downfall” δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Όσοι βρεθήκαμε εκεί, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη μια μέρα πρίν, θα μνημονεύουμε αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη βραδιά.

photos: Γιάννης Ρούσσης

426