HUMANGLED: “Prodromes Of A Flatline”

“Prodromes of the Flatline” λοιπόν ο τίτλος του δεύτερου full- length των Ιταλών prog death metallers, Humangled. Και πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “ Fractal” η μπάντα δείχνει σε πολύ καλή φόρμα και εμφανώς βελτιωμένη.

Μέσα από τις εννιά συνθέσεις του δίσκου, πέρα από τις μπόλικες ρυθμικές αλλαγές και τα όμορφα συνδυασμένα progressive ξεσπάσματα με το αλα Carcass και Death (κυρίως του “Individual Thought Patterns” και μετά) death metal τους, αυτό που ξεχωρίζει με χαρακτηριστική άνεση είναι το εξαιρετικό μπάσο με τις συγκλονιστικές μπασογραμμές του. Στοιχεία του δίσκου που αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο τόσο από την νέα στέγη της μπάντας Bakerteam Records όσο φυσικά και από την άψογη παραγωγή του θρυλικού Σουηδού μουσικού Dan Swanö γνωστό από τις δουλειές του με Opeth, Katatonia, Therion και Novembre.

Κομμάτια όπως τα “Men of Straw”, “Foretasted in Flesh”, “Intimacy Curse” και “Cauterized” αποτελούν κορυφές του άλμπουμ καθώς και απόλυτα αντιπροσωπευτικά δείγματα του ήχου των Humangled. Kαι για κλείσιμο μια τολμηρή και άκρως επιτυχημένη διασκευή στο κλασικό έπος των Therion “To Mega Therion”.

Mια αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία η οποία εκτός από το ταλέντο της μπάντας, δείχνει για ακόμα μια φορά πως η Ιταλία δεν στερεύει από ποιοτικές μουσικάρες και θα σαγηνεύει τα ηχεία μας για πολύ καιρό ακόμα.

516