GODSLEEP: “Thousand Sons Of Sleep”

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0!

Μετά από περιπέτεια παρόμοια εκείνης του Νίκου Ξανθόπουλου στο “Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου”, οι Αθηναίοι Godsleep καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν το πολαναμενόμενο-μπα-τρολλιά-θα’ναι album τους “Thousand Sons of Sleep”.

Έχοντας οργώσει τις live σκηνές και έχοντας λάβει μέρος και σε φεστιβάλ της αλλοδαπής, 5 χρόνια μετά την ίδρυση τους, επιτέλους μας προσφέρουν αυτό που τόσες φορές έχουμε δει ζωντανά, και μάλιστα από ότι ενημερώνουν στη προσφιλή σε αρκετούς μορφή βινυλίου.

Στο δια ταύτα λοιπόν, οι Godsleep είναι ένας συνδυασμός Kyuss και Down (ειδικά στον τρόπο παραγωγής του φωνητικού γρεζιού του Κώστα) περασμένος ελαφρώς από διαστημική ψυχεδέλεια.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή, τόσο που μου θυμίζει τον ήχο των 1000mods στο “Super Van Vacation” (όχι τον τρόπο παιξίματος) και έτσι, δεν χάνονται ούτε οι μοναξιές της κιθάρας ούτε το δεμένο ρυθμικό μέρος της μπάντας.

Αν και κυρίως τα κομμάτια είναι μεγάλης διάρκειας , υπάρχουν κολλητικές στιγμές με έξυπνα riff και δομή που δεν σε κουράζει, όπως επί παραδείγματι το εξαίσιο “Thirteen” (Διονύση, το έπιασα το νόημα ΟΚ).

Το αποτέλεσμα είναι προσεκτικό, σωστά τοποθετημένο και με πολύ όμορφο πράσινο κατά βάση εξώφυλλο. Περιμέναμε καιρό και αφού οι Godsleep πέρασαν όλα τα κύματα γκαντεμιάς είναι εδώ με δύναμη και ακρίβεια.

Θα σου θυμίσει πολλά, μα πάνω από όλα θα σου θυμίσει πόσο πολύ αγαπάς τη μουσική!

Και αν θες να τους ακούσεις ζωντανά μπορείς την Κυριακή 17 Μαΐου στο Six Dogs να τους καμαρώσεις στο πλευρό των Γάλλων Glowsun (FB Event)!

563

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.