MAGIC KINGDOM: “Savage Requiem”

Βλέποντας ότι μιλάμε για συμφωνικό power metal έχω αρχίσει να χορεύω γύρω από τη φωτιά ξεθάβοντας το φτυάρι της κριτικής.

Προσωπική άποψη, αλλά θεωρώ πως μιλάμε για ένα παρακλάδι του metal το οποίο έφτασε στο σημείο να κουράσει πολύ γρήγορα. Σημειώνοντας μια ελάχιστη εξέλιξη κατάφερε να παγιωθεί σε επίπεδα που έφτανε ένας σχετικά βιρτουόζος κιθαρίστας (ιδανικά Ιταλός) με παρέα τα υπόλοιπα μέλη, τους δράκους, τις πριγκίπισσες και τα μαγικά κάστρα ώστε να έχουμε μια sympho – power κυκλοφορία.

Έλα όμως που η προκατάληψή μου με οδήγησε σε λαθασμένα συμπεράσματα. Ο τέταρτος δίσκος των Βέλγων Magic Kingdom αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη αφού όχι μόνο δεν εξελίχθηκε σε ωτίτιδα αλλά αντιθέτως έπαιξε replay αρκετές φορές. Όχι όλος ο δίσκος αλλά αρκετά κομμάτια του.

Mastermind του συγκροτήματος ο κιθαρίστας Dushan Petrossi ο οποίος παράλληλα με τους Iron Mask που κινούνται σε πιο rock φόρμες, διοχετεύει τις μεταλλικές ανησυχίες του μέσω των Magic Kingdom. Έχοντας αξιόλογους μουσικούς γύρω του, ειδικά τον τραγουδιστή Christian Palin, καταφέρνει με τη βοήθεια των υπόλοιπων μελών να κυκλοφορήσει ένα album που για τους fans του είδους θα αποτελέσει highlight για το τρέχον έτος.

Mid και up tempo ταχύτητες επί το πλείστον στα 10 κομμάτια που όχι μόνο δεν κουράζουν αλλά είναι τόσο αρμονικά δομημένα με αρχή και τέλος που είτε αυτόνομα είτε σαν σύνολο κερδίζουν τη προσοχή και τις εντυπώσεις. 

Ακούστε τα With fire and Sword, Guardian Angels, Ship of Ghosts και το προσωπικά αγαπημένο και αρκετά σκοτεινό Full Moon Sacrifice και θα καταλάβετε πολύ καλά ότι η μπάντα δεν αστειεύεται. Επιρροές υπάρχουν και θα τις χαρακτήριζα αναμενόμενες. Malmsteen και Rhapsody δηλώνουν παρών αλλά μόνο μέχρι εκεί.

Εκπληκτική παραγωγή, άψογη δουλειά στις κιθάρες, φωνητικά υψηλότατου επιπέδου, μπάσο και κιθάρες που δεν συμπληρώνουν απλά τον όλο δίσκο και το πιο σημαντικό απ’ολα ΕΜΠΝΕΥΣΗ απο το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Επενδύστε άφοβα. Ο συντάκτης ζητάει ταπεινά συγγνώμη για την προδιάθεσή του απέναντι τους.  

549