SENTINEL BEAST : “Depths of Death”

Το ένα και μοναδικό άλμπουμ των αμερικάνων Sentinel Beast κλείνει τα 30 χρόνια του και με την ευκαιρία αυτή η ιρλανδική Marquee Records επανεκδίδει την διαμαντένια αυτή κυκλοφορία.

Από το Sacramento των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Sentinel Beast, με μπροστάρα την παντελονάτη τύπισσα Debbie Gunn η οποία είναι η μοναδική που παραμένει ακόμα στην μπάντα, κυκλοφόρησαν το 1986 το “Depths of Death”, άλμπουμ το οποίο είναι “must have” για όλους όσους τιμούν τις αρχές του Thrash Metal και ενστερνίζονται το στιλιστικό ύφος του “Τζιν σωλήνα- ζωνοσφαιρίδιο- αθλητικό άσπρο μποτάκι- κοντό αμάνικο μπλουζάκι”.

Δίσκος διαμάντι, εμπλουτισμένος με όλα τα δαιμονισμένα riff της εποχής, επιρροές και από την N.W.O.B.H.M. φάση δίνοντας έμφαση σε μελωδικά σημεία και μια Debbie Gunn σε ρόλο οδοστρωτήρα με τα aggressive φωνητικά της που σε βάζουν κάτω και σου λένε “ΣΚΑΣΕ και ΑΚΟΥ ΓΑΤΑΚΙ”.

Κυκλοφορία με 9 τραγούδια, κάθε ένα ξεχωριστό και με τη δική του ταυτότητα, χωρίς επαναλήψεις σε ιδέες και μελωδίες αλλά όλα με μια κοινή γραμμή : Circle Pit – Ξύλο – Πόλεμος.
Ακόμα και η διασκευή στο “Phantom of the Opera” των Iron Maiden είναι σημαδεμένη από την ταυτότητα των Sentinel Beast κάνοντας το δικό τους κομμάτι.
Όσοι δεν το έχετε απλά βάλτε το χέρι στην τσέπη και αγοράστε το… μετά κάψτε οτιδήποτε wannabe thrash metal έχετε… απλά.

464

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.