MORTAL TORMENT, VERMINGOD, DEACIDIFIED (07/03/2015) Memphis Rock Bar

Ξέρετε τι μετράει; Μια εκδρομή. Ξέρετε τι μετράει πιο πολύ; Ένα εξαιρετικό live. Και ξέρετε τι μετράει ακόμα πιο πολύ; Ένα εξαιρετικό live που συνδυάζεται με μια εκδρομή.

Με το που ανακοινώθηκε λοιπόν το συγκεκριμένο event με αυτές τις τρείς μπαντάρες στο Memphis Rock Bar είχα ήδη ετοιμάσει τα πράγματα μου και το ταξίδι στην Πάτρα ήταν πλέον το μόνο σίγουρο. Και μιας και δεν καταφέραμε να ανέβουμε Θεσσαλονίκη για το Greek Death/ Grind Festival, η ώρα της… λύτρωσης είχε οριστεί για εκείνο το μοναδικό Σαββατόβραδο.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, ένα σχετικά καλό χώρο για διοργανώσεις συναυλιών και με αρκετά καλό ήχο όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το γεγονός πως η σκηνή βρισκόταν στο ύψος περίπου του κοινού με αποτέλεσμα κοινό και μπάντες να βρίσκονται σε άμεση επαφή κάτι που προσωπικά γουστάρω πολύ.

Με ολίγη καθυστέρηση λοιπόν προκειμένου να μαζευτεί ο κόσμος και με τις μπύρες να έχουν ήδη αρχίσει να ρέουν το event άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο κατά τις δέκα και κάτι οι Καρδιτσιώτες death metallers Deacidified. Φανερά βελτιωμένοι από την προηγούμενη φορά που τους είχα δει δείχνουν να ανεβάζουν στροφές με μεγάλη ταχύτητα.

Πολύ καλά δεμένοι μεταξύ τους, με δυνατές συνθέσεις ογκώδους death metal έτσι όπως το δίδαξαν οι μάστορες Cannibal Corpse, με τον ντράμερ τους και την μορφή που όργωνε το μπάσο να δίνουν ένα κλίκ παραπάνω στην εμφάνιση τους και με μια διασκευή στο “Caged And Disgraced” των Six Feet Under, ταρακούνησαν για τα καλά το γεμάτο μαγαζί (εδώ που τα λέμε δεν ήθελε και πολύ για να γεμίσει). Πολλά υποσχόμενο σχήμα που ρίχνει πολύ δουλειά ( και αυτό φαίνεται) και περιμένουμε ακόμα περισσότερα από αυτούς. Μην το αφήσετε μάγκες.

Deacidified setlist: Premonition, Disambiguation of Insanity, Track 6, Caged And Disgraced (Six Feet Under cover), Track 5, Headless Belief, Inverted Logic

Συνέχεια με τους Πατρινούς Vermingod οι οποίοι έπαιζαν εντός έδρας κάτι που μπορούσες εύκολα να καταλάβεις από τον πανικό που ακολούθησε. Και μην έχοντας δει ξανά στον παρελθόν την μπάντα μπορώ να πω πως τους ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου (και με το σβέρκο μου η αλήθεια είναι).

Καταπληκτική εμφάνιση και από αυτούς με πολύ καλή σκηνική παρουσία, όμορφες μελωδίες και riff, φοβερά φωνητικά και πότε πιο groove πότε πιο straight death metal στιγμές μες στην μάπα έδειξαν την ποιότητα τους και όσοι εκεί μέσα δεν τους ήξεραν (δεν πρέπει να ήταν και πολλοί βέβαια) είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή λιώνουν την δισκάρα τους “The Grand March to Devastation”. Την οποία φυσικά και τίμησαν, μαζί με μια πολύ καλή διασκευή για πολλές μάπες στο “Backbone” των Gojira καθώς και νέο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους “Whisperer of the Abysmal Wisdom” που απ’ ότι ακούσαμε θα μας στείλει όλους αδιάβαστους. Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν.

Vermingod setlist: Bloody Hands of Fate, Fawning on Purgation, The Eldest Ghost, A Raving Lamentation, Half A God, Pull of Insanity, Ungodly Wonders, Backbone (Gojira cover), A Thousand Stigmata

Ό,τι απόθεμα ενέργειας μας είχε μείνει μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε έρθει η ώρα να εξαφανιστεί με τους επόμενους γνωστούς και μη εξαιρετέους Mortal Torment. Και φυσικά δεν περίμενα κάτι λιγότερο από μια ακόμη ισοπεδωτική εμφάνιση. Με φουλ ενέργεια και το brutal death metal τους να συνεχίζει να ραγίζει μπετά σε συνδυασμό με την καθηλωτική κτηνώδη φωνή του frontman τους ήταν το λιγότερο απολαυστικοί.

Μέσα από ένα χορταστικό setlist ακούσαμε καινούρια κομμάτια από το επερχόμενο δεύτερο full- length τους (τα οποία σπέρνουν), όπως φυσικά και πιο παλιές αγαπημένες κομματάρες όπως το “Amphetamine Murder” το οποίο αν θυμάμαι καλά είχε αρκετό καιρό να παίξει η μπάντα, μια καλή διασκευή στο απαιτητικότατο “From Womb to Waste” των Dying Fetus (ο γράφων σε πλήρη παράκρουση) ενώ είχαμε την τιμή να απολαύσουμε το επικό “Necropitogyron” μαζί με το ίδιου μήκους κύματος “You Suffer” των Napalm Death μέσα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα απόλυτου σουρεαλισμού. Όσες φορές και να τους δω θα είναι πάντα σαν την πρώτη. Απλά μοναδικοί. Στα highlight της βραδιάς, το κόψιμο με ψαλίδι του  μουσιού του κιθαρίστα τους ο οποίος σε λίγες μέρες μπαίνει φαντάρος κάτι το οποίο έπρεπε και φυσικά απαθανατίστηκε στην κάμερα.

Mortal Torment setlist: Amphetamine Murder, The Elbow Throne, Tender/ Dismember, Exhumed Tormentors, Masturbating the Deranged, From Womb to Waste (Dying Fetus cover), Necropitogyron, A Million Skulls to Bludgeon, You Suffer (Napalm Death cover), Sculpting the Dead, Decomposition in Vomit

Γύρω στης μια το live έφτασε στο τέλος του αφήνωντας τους πάντες καταευχαριστημένους. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στο κόσμο που παρεβρέθηκε και βοήθησε στην πραγματοποίηση του event και φυσικά στις μπάντες  που έκαναν αυτή τη νύχτα πραγματικά ξεχωριστή. Η φανταστική ατμόσφαιρα και η καλή παρέα πρίν κατά την διάρκεια και μετά το live αποτέλεσαν αναμφισβήτητα το κλειδί της επιτυχίας με εμάς να αποχωρούμε με τις καλύτερες των αναμνήσεων. Αγάπη και deathίλες αδέλφια. Μόνο. Α… και BREE.

Photos: Έφη Γιάννου

458