ACHERONTAS: “Ma Ion (Formulas of Reptilian Unification)”

Από την ημέρα της ίδρυσης τους μέχρι σήμερα, οι Αθηναίοι black metallers Acherontas κλείνουν οχτώ χρόνια ύπαρξης με μια σειρά αξιολογότατων κυκλοφοριών. Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω πως η φετινή πέμπτη τους κυκλοφορία “Ma Ion ( Formulas of Reptilian Unification)” αποτελεί ό,τι πιο σκοτεινό έχει δημιουργήσει η μπάντα.

Από τις πρώτες κιόλας νότες καταλαβαίνεις πως η μπάντα δεν ακολουθεί τις γνωστές black metal πεπατημένες. Βεβαίως και θα ακούσεις τα γνωστά blastbeat, τα κολασμένα riff και τα αντίστοιχα φωνητικά του ιδιώματος. Οι Acherontas όμως εδώ, δίνουν άπλετο χώρο στην ατμόσφαιρα. Στο σκοτάδι που σε τυλίγει μέσα από τις τελετουργικές συνθέσεις τους, τις αρχαίες ανατολίτικες και Σαμανικές ενορχηστρώσεις τους καθώς και τις ψαλμωδίες τους όπως αυτές στο φανταστικό “The Awakening of Astral Orphic Mysteries – Behind the Eyes of Irida”. Kάθε κομμάτι γοητεύει είτε είναι ενάμιση λεπτό είτε έντεκα συμπληρώνοντας αυτή την αισθητηριακή εμπειρία, αυτό το σκοτεινό και μυσταγωγικό ταξίδι μέσα από τον κρύο νυχτερινό ουρανό, τις ατέλειωτες ερήμους με τελικό προορισμό μια βουτιά στην πύρινη άβυσσο του αγνώστου.

Μέσα από την μουσική φιλοσοφία των Acherontas και την επιβλητική γοητεία του “Ma Ion…” o ακροατής έρχεται σε επαφή με τις μαγικές αρετές των αρχαίων με την μπάντα να αποτελεί το ιδανικό όχημα για την διάδοση τους. Ένα αριστούργημα για αυτούς που βλέπουν, για αυτούς που ακούνε μακριά από παρωπίδες μα πάνω απ’ όλα για αυτούς που αισθάνονται το μεγαλείο του μυστικισμού. Behold…

557