TRIDENT: “Shadows” EP

Oι Trident είναι μια μπάντα (μπαντάρα βασικά) που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον γνωστό και μη εξαιρετέο γεγονός. Πως δηλαδή όταν οι Σκανδιναβοί (στη συγκεκριμένη περίπτωση Σουηδοί) ετοιμάζουν άλλη μια black metal κυκλοφορία, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον αποστομωτικά.

Αν και οι Trident κινούνται σε πιο death/ black metal ηχητικά μονοπάτια, μικρή σημασία έχει. Το βασικό είναι πως το πρώτο EP της μπάντας με τίτλο “Shadows” μετά το εξαιρετικό τους ντεμπούτο “World Destruction” του 2010, είναι έτοιμο να σε καταπιεί μέσα στις σκιές του. Τέσσερις κυριολεκτικά κομματάρες βρίσκονται εκεί, παρουσιάζοντας την μουσική ευφυία των Σουηδών, άρτια δομημένες με τα καυστικά black riffs σε πρώτο πλάνο, το απαραίτητο drumming του Goat και την μακάβρια όμορφη φωνή του Defiler να ντύνουν το σκοτάδι του ΕΡ. Dissection, Necrophobic, Lord Belial και Watain οπαδοί μην αφήσετε αυτή τη μπαντάρα να σας ξεφύγει. Δεν θα το μετανιώσετε.

Μισανθρωπικό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό όπως πρέπει, το “Shadows” σε γυρνάει πίσω στις εποχές όπου το Σουηδικό death/ black έκανε τα πρώτα του βήματα και ήταν πιο ποιοτικό και επικίνδυνο από ποτέ. Ο καλύτερος προάγγελος για το ολοκαύτωμα του επερχόμενου full- length τους.

423