Full Throttle Jam Vol. 1 (18/01/2015) Κύτταρο

Ένα νέο ελπιδοφόρο festival έκανε το ντεμπούτο του στο Κύτταρο πριν από λίγες ημέρες, περιέχοντας εγχώριες μπάντες με southern, psychedelic και stoner ήχους. Η προσέλευση ήταν σχετικά μικρή, όπως αυτό δεν πτόησε καμία από τις 4 μπάντες που εμφανίστηκαν.

Πρώτοι έπαιξαν οι Jaw Breaker, μια southern metal μπάντα με stoner βάση στην μουσική της, η οποία έπεισε κατά τα φαινόμενα το κοινό και αποδείχθηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Μερική εμπειρία παραπάνω, ίσως είναι λίγο απαραίτητη στην μπάντα στην παρούσα χρονική περίοδο, κάτι που φάνηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας της στην σκηνή, όμως οι μουσικές ιδέες που πρότεινε ήταν ένα καλό δείγμα.

Σε πιο αργούς και με μεγαλύτερη βαρύτητα τόνους, οι Spacement με την ψυχεδελική αύρα τους έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην βραδιά. Η μουσική τους μπορεί να έδωσε μερικά σημάδια στασιμότητας, κάτι στο οποίο μπορεί να υποπέσει οποιαδήποτε doom μπάντα που αρέσκεται στο να πειραματίζεται και να jamάρει on-stage, παρόλα αυτά δεν κούρασε το κοινό, αλλά αντίθετα διατήρησε την όποια εγρήγορσή του για το show.

Με την εμφάνιση τους αυτή, οι Korsikov ανέβασαν και πάλι τους ρυθμούς με πιο γρήγορο stoner metal και ευχάριστη διάθεση. Ο κόσμος φάνηκε να απολαμβάνει την heavy και ουσιαστικά απλή-ωμή μουσική της τριάδας που διαχειρίστηκε καλά τον χρόνο της στην σκηνή και παρουσίασε αξιομνημόνευτες συνθέσεις, δύο εξ αυτών με τη συμμετοχή του Στάυρου από Sadhus και Μπάμπη από Planet of Zeus. Άξιο σημείωσης είναι επίσης το γεγονός ότι η άνεση τους στις live εξορμήσεις τους είναι ολοφάνερη και η επικοινωνία τους με το κοινό άμεση.

Το instrumental τρίο των 45Rats αποτέλεσε τον headliner του show αυτού, με την μπάντα να κάνει την εμφάνιση της μπροστά από αρκετούς οπαδούς της. Κοντεύοντας το κλείσιμο της πρώτης τους δεκαετίας, και με ήδη ένα album στα ράφια των δισκοπωλείων, οι 45Rats έδειξαν πως κατέχουν στο έπακρο το entertainment του κόσμου που τους παρακολουθεί, τον οποίο και παρέσυραν με τις εξαιρετικές τους rock n’ roll μουσικές. Ο αέρας τους πάνω στην σκηνή είναι πρωτοφανής και οι μουσικές τους ιδέες πανέξυπνες. Αδιαμφισβήτητα μια από τις μπάντες που θα πρέπει να έχει δει κανείς έστω και μια φορά.

Το πρώτο Full Throttle Jam έκλεισε χωρίς να γεμίσει το venue στο οποίο πραγματοποιήθηκε, έχοντας όμως παρουσιάσει 4 αξιόλογες εγχώριες μπάντες, τις οποίες οποιοσδήποτε είναι φανατικός της υποστήριξης των… “ντόπιων” προϊόντων απόλαυσε σίγουρα.

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

440