Universe217 (02/12/2014) Six Dogs

Με καθυστέρηση λίγων ημερών έφτασε τελικά το πρώτο event της δεύτερης season του Unplugged Experience, η οποία προέκυψε λόγω δυσκολιών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το πρώτο show της φετινής διοργάνωσης της Trailblazer Records πραγματοποιήθηκε τελικά την Τρίτη, μια εξίσου δύσκολη ημέρα με την προ-ανακοινωμένη Πέμπτη.

Παρόλα αυτά το κοινό ήταν παρόν σε μεγάλο ποσοστό. Από την μια υπήρξε το γεγονός ότι το live δεν απαιτούσε κάποια οικονομική συμμετοχή, και από την άλλη μια ακόμα εμφάνιση των Universe217 (λίγο καιρό από ένα εξαιρετικό release show μιας ακόμα κυκλοφορίας – το ακουστικό EP “Ease”) και δη ακουστική θα συνέβαινε στην Αθήνα. Γεγονός πάντα προκλητικό (με την καλύτερη έννοια) για τους γνώστες του μουσικού τους πλούτου.

Η μικρή σκηνή του Six Dogs είχε διακοσμιθεί με διακριτικά φαναράκια πάνω από τη μπάντα, τα οποία δημιούργησαν μια πολύ όμορφη εικόνα σε συνδιασμό με τα γνωστά εκκεντρικά clips των Universe217 στο background. Όταν μιλάμε για την συγκεκριμένη μπάντα, είναι σίγουρο ότι αναφερόμαστε σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο οπτικό τομέα στις συναυλίες τους, μια εικόνα που αντιπροσωπεύει την σοβαρότητα, την ωριμότητα και την διαφορετικότητα τους ως προς τα ακούσματα που διοχετεύουν στη μουσική τους.

Η οποία μουσική τους ήταν για άλλη μια φορά μεθυστική, όντας ακουστική στο πρώτο μισό set και κανονική για το υπόλοιπο της εμφάνισης. Αυτή την φορά οι Universe217 επέλεξαν κομμάτια που δεν ακούγονται πολύ συχνά στις κατά περιόδους αρκετές συναυλίες τους. Οι μελωδίες των κομματιών που αποτέλεσαν το setlist της πανέμορφης αυτής βραδιάς έδεσαν αρμονικά μεταξύ τους και δημιούργησαν μια ενιαία μελωδία που χαρακτήρισε το όλο show για αυτό που πραγματικά ήταν: ένα ρεσιτάλ ατμοσφαιρικού και μελαγχολικού doom ήχου που αγκάλιασε την άψογη φωνή που οδηγεί την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια.

Τα live shows των Universe217 έχουν φτάσει σε ένα πολύ έντονο επίπεδο αλληλεπίδρασης με τον κόσμο που δεν μπορεί παρά να παρακολουθήσει με έκπληξη κάθε κίνηση του group. Η ικανότητα αυτή της μπάντας να αποδώσει τόσο εξαιρετικά την μουσική τους ζωντανά σε κοινό διαφορετικών αριθμών, είναι τόσο ικανοποιητική όσο και εκπληκτικά μοναδική. Όπως και κάθε μια από τις ευκαιρίες που έχει κανείς να τους παρακολουθήσει από κοντά.

Photos: Ιωάννα Κίτρου

436