Kadavar, 45Rats (30/11/2014) An Club

Ένα ακόμα δυνατό όνομα έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνιση του στη χώρα μας.

Οι Kadavar, ένα από τα πιο αναμενόμενα events από το καλοκαίρι κιόλας, εμφανίστηκαν μπροστά από το ελληνικό και του αφιέρωσαν ένα πανέμορφο μείγμα old-school ψυχεδελικού και alternative rock.

Η αρχή έγινε με τους έλληνες 45Rats, σε ένα set επτά instrumental κομματιών κι ένα venue που με δυσκολία ήταν γεμάτο κατά το ήμισυ. Το heavy rock τους με τα αστραφτερά riff, το βαρύ μπάσο και τα έξυπνα solo αποδείχθηκαν αρκετά για να εξάψουν το ενδιαφέρον του κοινού. Παρόλα αυτά, η μουσική τους θα επωφελούνταν αρκετά από την προσθήκη στίχων και θα κέρδιζε επιπλέον συνθετικό εύρος.

45Rats setlist
Star 54
Double Cut
’79
529
Ridin’ the Boogie
Groove Salad
Prediction: Pain

Το psychedelic τρίο του Βερολίνου προσγειώθηκε στην χώρα με τις καλύτερες των διαθέσεων. Το κοινό του An Club τους υποδέχτηκε θορυβοδώς, όντας στο ζενίθ του με την ικανότητα να δείχνει το venue σχεδόν γεμάτο. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων απόλαυσε το live δίνοντας προσοχή στο εξαίρετο παίξιμο της μπάντας, μη ακολουθώντας τους στίχους τους ή τον ρυθμό της μουσικής τους με έκδηλο τρόπο.

Οι Kadavar έπαιξαν φανταστικά. Ο πανύψηλος Tiger έκανε τρομερή δουλειά πίσω από τα drums, δίνοντας τον ιδανικό ρυθμό στους δύο του φίλους. Ο Simon στο μπάσο έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αν και ο ήχος του ήταν λίγο χαμηλότερος από το επιθυμητό. Την προσοχή τράβηξε φυσικά περισσότερο ο Lupus με τα δυνατά και σίγουρα καλύτερα από τις studio εκδοχές των κομματιών και την κιθάρα.

Το setlist τους ήταν έξυπνα διαμορφωμένο ώστε να παρουσιάσει όλες τις ιδιαιτερότητες των Kadavar, αλλά και αρκετά συγκεντρωμένο με μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους. Ο ήχος τους ήταν σχεδόν υπερβολικά δουλεμένος και το τελικό αποτέλεσμα φάνηκε άνω των προσδοκιών των περισσότερων ακροατών της μπάντας.

Kadavar setlist
Liquid Dream
Living In Your Head
Doomsday Machine
Into The Night
Eye Of The Storm
Broken Wings
Black Sun
Forgotten Past / Black Snake
Come Back Life
Creature Of The Demon
Purple Sage
All Our Thoughts

Photos: Χριστίνα Αλώση

418