Metal Guesthouse VOL 1: Lucky Funeral, Speedblow, Madleaf, Fuel Eater, Cellar Dogs (21/11/2014) An Club

Το An Club είναι ο χώρος που αποτέλεσε το venue της πρώτης διοργάνωσης του νέου festival της Trailblazer Records, το Metal Guesthouse.

Στο event συμμετείχαν γνωστά ονόματα του συναυλιακού εγχώριου rock και metal, κάτι που τράβηξε αρκετό κόσμο, αν και θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα.

Η αρχή έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά τις 21:00, με την σκηνή να γεμίζει από τους Cellar Dogs. Η desert rock ομάδα σημειώνει έντονη συναυλιακή δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό, γεγονός που φάνηκε από την μεγάλη διάθεση που έδειξαν για μια ακόμη εμφάνιση και την δυναμική τους στο παίξιμο. Λογικά ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας με την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους.

Στην συνέχεια οι περισσότερο heavy και stoner Fuel Eater οι οποίοι έχουν γυρίσει πολλά μέρη της χώρας μας ερμηνεύοντας live τα πρώτα τους κομμάτια. Με καλά στρωμμένο ήχο, αλλά ορισμένα μικροπροβλήματα όπως χαλασμένα μικρόφωνα, οι τέσσερις Πατρινοί ανέβασαν τους ρυθμούς στο club και απέδειξαν πως έχουν πολλά να δώσουν στο μέλλον, όταν και θα παρουσιάσουν ίσως πιο ώριμα σχεδιασμένες συνθέσεις με τον πρώτο δίσκο τους.

Οι Madleaf παίζουν μια alternative και grunge εκδοχή stoner metal, με αργούς ρυθμούς και τεχνικό παίξιμο για λάτρεις του βαρύ ήχου. Την περίοδο που διανύουμε, οι Αθηναίοι ηχογραφούν τον επόμενο δίσκο τους, με το set της βραδιάς στο An να απαρτίζεται τόσο από το ήδη γνωστό υλικό τους, όσο και από το επερχόμενο. Η δεκαετής πορεία τους απέφερε μεγάλη εμπειρία στην σκηνική τους παρουσία, κι αυτό φάνηκε από το πολύ όμορφο δέσιμο που έδειξαν να έχουν μεταξύ τους.

Οι Speedblow ανέβασαν την ένταση στα ύψη με το που πάτησαν πόδι στην σκηνή. Οι συναυλιακές επισκέψεις τους, όπου και αν αυτές πραγματοποιούνται, τους έχουν χτίσει μια εξαιρετική φήμη τα τελευταία χρόνια. Μπροστά από την σκηνή τα πράγματα άλλαξαν από νωρίτερα, μιας και το κοινό των Speedblow έκανε αισθητή την παρουσία του και διατήρησε μεγάλη επαφή με τη μπάντα καθ’ όλη την διάρκεια της εμφάνισης της.

Στην τελική φάση της πρώτης διεξαγωγής του Metal Guesthouse, οι Lucky Funeral με τον πιο κλασσικό heavy metal ήχο τους μονοπόλησαν την σκηνή του An Club. Η δυναμική του κουαρτέτου είναι αξιοθαύμαστη στις ζωντανές εμφανίσεις της. Ως headliners του όλου show, οι Lucky Funeral έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρουσιάζοντας ίσως το πιο καλό τους live (παρά τις εμφανίσεις τους πριν από τεράστια ονόματα του παγκόσμιου χάρτη).

Το κοινό φάνηκε να απολαμβάνει τον ήχο του group, λαμβάνοντας επιτέλους την ανταμοιβή του για την πολύωρη αναμονή στην οποία αναγκαστικά βρέθηκε λόγω της φύσης του event. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερα πράγματα στην επόμενη διεξαγωγή του festival.

photos: Αναστασία Παπαδάκη

404