KHAOS: “Risen”

Ντεμπούτο για ένα αμερικανοελβετικό σχήμα με ιδιαιτερότητες, μέλος του οποίου είναι κι ο γνωστός από τους Outloud, Chandler Mogel στη θέση του τραγουδιστή.

Μετά από το παρθενικό τους EP “Rising” και με την ίδια μέθοδο (το album είναι εξολοκλήρου γραμμένο μέσω internet, ενώ στα live προστίθενται extra συνεργάτες), οι Khaos κυκλοφορούν το πρώτο τους full length “Risen”, έναν εξαιρετικό δίσκο που πατά στις πολυάριθμες επιρροές του, αντλώντας τα καλύτερα στοιχεία από αυτές και τις παρουσιάζει πληθωρικές, κάτω από ένα άριστο ηχητικά background και παραπέμπει άμεσα σε 80’s US hard rock/ metal σύμπαντα, με πολλές επαφές με την ευρωπαϊκή παράδοση του ύφους αυτού.

Από την σεξουαλική καύλα των Whitesnake, στον τσαμπουκαλίδικο έρωτα των Savatage, κι από την US χωριατίλα των Guns ‘n’ Roses και των Tesla, στο πολυφωνικό rock των Europe και των Pretty Maids, οι Khaos εκφράζουν άλλες φορές με αλήτικη ανεμελιά κι άλλες φορές με εφηβική μελαγχολία, κάποια από τα προαιώνια συναισθήματα που θρέφουν άπαντες (ναι, για θέματα λιλιού/ αιδοίου και των καρδιακών διασυνδέσεών τους λέω), με εξαιρετικά sing-a-long ρεφραίν, θετική διάθεση και με πολύ, μα πολύ κέφι.

Ως συνθέσεις, τα τραγούδια που περικλείονται ποικίλουν σε διαθέσεις. Βαρύτατα και αμερικανικής κοπής riffs (“Crisis Factor”, “Ride The Chain”, “Imagined Danger”-καταπληκτικό τραγούδι, “Static Windows”), modern metal νεωτερισμοί (“The Breathing Room”, “Merchants of Khaos”) και αρκετές, υπέροχες μπαλάντες (“After The Silence”, “Exalted”, “End Of Daze”, “Hung The Moon”), το “Risen” φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, χωρίς να υστερεί σε κανένα σημείο αν τεθεί υπό σύγκριση με οποιαδήποτε ανάλογη κυκλοφορία, οποιουδήποτε μεγάλου και τρανταχτού ονόματος. Πανέμορφο album, παντός καιρού και διαθέσεων.

816

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.