OBAKE: “Mutations”

Πως γίνεται να συνδυάσεις την γκρούβα με την κουλτούρα; Τσέκαρε τους Obake μάνα μου και μάζεψε μετά τα μυαλά σου από το πάτωμα.

Ομολογώ πως δεν είχα ασχοληθεί με το σχήμα, οπότε μη έχοντας ακούσει το πρώτο τους album, έβαλα το “Mutations” να παίξει… Και “oh la la” που λένε και οι γάλλοι!

Με άμεσες Melvins αναφορές, σκάει το πρώτο κομμάτι και ο έρωτας δεν κρύβεται. Χωρίς να κουράζει, το “Mutations”, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται μέσα από τις ίδιες του τις συνθέσεις, φέρνοντας στο νου από Sun 0))) μέχρι Tool, εξακολουθώντας να έχει τον ηχητικό πυρήνα των προαναφερθέντων Melvins.

Massive παραγωγή, με έφεση στον όγκο και τις μπασογραμμές, αλλά με πειραματική προσέγγιση. Τουτέστιν, θέλει το χρόνο του. Δε σου δίδεται έτοιμο, στο πιάτο. Χρειάζεται ακροάσεις, παρότι σε αρπάζει από τη πρώτη στιγμή. Οξύμωρο, αλλά τι να κάνουμε!

Να μιλήσουμε για τεχνική; Άστο καλύτερα… Υπάρχουν σημεία που σου φεύγει το κλαπέτο. Να μιλήσουμε για groove; Άστο και αυτό… Πέφτουν μπετά!

Οι Obake γαμούν, δέρνουν και δε δέχομαι κουβέντα! Και άμα δεν τους τσεκάρεις, εσύ θα χάσεις… Και όχι τίποτα άλλο… Αφήνεις και τσάμπα το μούσι!

429

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.