CONVENT GUILT: “Guns for Hire”

Ρόδα είναι και γυρίζει, όπως όλοι λέμε, για καταστάσεις, νοοτροπίες και μόδες όπως ο ρουχισμός που ανακυκλώνεται συνέχεια φέρνοντας πολλές φορές στην επιφάνεια τάσεις του παρελθόντος.

Αυτό ακριβώς γίνεται και στην μουσική βιομηχανία και ειδικά στον χώρο του σκληρού ήχου, έχοντας ως τρανό παράδειγμα το “νέο” ιδίωμα (τα τελευταια περίπου 10 χρόνια) στο χώρο της Heavy Metal μουσικής, το New Wave of Traditional Heavy Metal (N.W.O.T.H.M.) που αναβιώνει όλο το image σε εμφάνιση και ήχο που υπήρχε την χρυσή εποχή των ’80s.

Όλα αυτά με οδήγησαν στην ακρόαση του δίσκου των Convent Guilt και με το πρώτο κιόλας άκουσμα, τον περιέγραψα με μια μόνο λέξη: διαμάντι!

Η συγκεκριμένη μπάντα μετράει 3 χρόνια ζωής και εμφανώς επηρεασμένη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και όλης της εποχής των ’80s, έγραψε, συνέθεσε, ηχογράφησε, μίξαρε και έβγαλε έναν δίσκο που κεντρίζει αυτήν και μόνο την εποχή. Μεγάλη τους επιρροή που φαίνεται κιόλας, είναι το N.W.O.B.H.M.

Πολύ καλή παραγωγή με ήχο ξερό λίγο στις κιθάρες και χωρίς triggαρισμένα drums που σε βάζει κατευθείαν στο πνεύμα του παραδοσιακού αγγλικού Heavy Metal.Τα φωνητικά θα ήθελαν ένα κλικ παραπάνω πάθος αλλά και πάλι δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο της σύνθεσης.

Για τους λάτρεις της cult κουλτούρας και εποχής αλλά και για τους πιστούς του N.W.O.B.H.M.,αυτός ο δίσκος δεν πρέπει να λείψει από τις δισκοθήκες σας… Ανεπιφύλακτα!
Όσοι γουστάρετε γκάζια και καινουργίλες… αλλού.

435

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.