STACY CROWNE: “Stacy Crowne” ΕΡ

Ευχαριστιέμαι πολύ όταν μπάντες του εξωτερικού, που κάνουν τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, έρχονται απευθείας με εμάς, σε επαφή, δείχνοντας έτσι πόσο πολύ πονάνε το άθλημα.

Και γιατί να μην κάνουμε έναν κόπο να πούμε και εμείς τη γνώμη μας για τη δουλειά τους και να τους βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να αποκτήσουν φίλους στη χώρα μας;

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τους εκ Κολωνίας, Stacy Crowne (θα μπορούσε να είναι και το όνομα κάποιας pornstar), η οποίοι όπως είδα, θεωρούν πως παίζουν το garage revival/ power pop, όπως το έκαναν οι πολυαγαπημένοι μου Hellacopters. Αυτό με ιντριγκάρει τόσο πολύ που αδημονώ να πατήσω το Play στη σελίδα τους στο Bandcamp (http://stacycrowne.bandcamp.com/album/stacy-crowne).

Οι κιθάρες είναι βαπτισμένες στην κολυμβήθρα της σουηδικής rock n roll εκκλησίας και ναι, όντως θυμίζουν εξώγαμα παιδιά του Nicke και της παρέας του. Η φωνή του Γερμανού φίλου μας είναι αρκετά ικανοποιητική και η προφορά του δε χαλάει την αισθητική, η οποία είναι προσεγμένα τοποθετημένη. Σε κάποιες, στιγμές βέβαια, τα φωνητικά είναι τόσο ψηλά σε ένταση, σε σχέση με τα υπόλοιπα, που ακούγονται λίγο περίεργα, αλλά αφού μιλάμε για παρθενικό ΕΡ, έχουμε το περιθώριο να διορθώσουμε τα λίγα λάθη.

Τα κομμάτια είναι up tempo και έχουν πολλά Mg ενέργειας στο αίμα τους που όταν τελειώνει, με χαρά το ακούς ξανά. Αν βρούνε την ανταπόκριση που θέλουν, θα γίνουν κάτι πολύ όμορφο, το οποίο θα χαιρόμαστε να ακούμε εμείς οι λάτρεις των Σουηδών ιερέων.

Ακόμα και το logo τους, έχει έναν κεραυνό… είναι βαμμένοι Χελακοπτεράδες οι τύποι και δε σε αφήνουν λεπτό να το ξεχάσεις!

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.