HAKEN: “Restoration” EP

Ένα χρόνο μετά το εκπληκτικό “The Mountain”, οι Haken προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το σούσουρο που έχει προξενήσει το όνομά τους στην prog κοινότητα, επανηχογραφώντας κομμάτια από το πρώτο τους demo.

Για την ακρίβεια, δεν επανεκτέλεσαν τα τραγούδια, αλλά έκαναν χρήση τους ως εφαλτήριο για τη δημιουργία άλλων, με το αποτέλεσμα να βρίσκει σάρκα και οστά στο “Restoration”.
Έχοντας αλλάξει τους τίτλους, οι συνθέσεις που αποτελούν το EP, φαντάζουν ως leftovers από το “The Mountain” ή από το “Visions”.

Πατώντας πάνω στις παλαιότερες ιδέες, το group είχε τη δυνατότητα να τζαμάρει και εν τέλει να οργιάσει, παραδίδοντας ένα EP τριών κομματιών που φτάνει τα 34 λεπτά σε διάρκεια και οι φίλοι της μπάντας μπορούν από τώρα να τρίβουν τα χέρια τους.

Το “Restoration” είναι μια ακόμη εξαιρετική -Haken- κυκλοφορία που επιβεβαιώνει πως το εν λόγω σχήμα έχει πολύ μέλλον στη σκηνή και δεν έχει στρέψει αδίκως τα βλέμματα πάνω του.

Δε συνίσταται σε όσους έχουν επιδερμική σχέση με τη μπάντα. Κάποιο full length για τους αρχάριους θα αποτελούσε ιδανικότερη αρχή. Για τους γνώστες, η ακρόαση (και η απόκτηση) επιβάλλεται.

470

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.